Natten er en travl tid for din skønhed

Af: Lise Grosmann/BeautyBlog.dk

Måske tror vi, at der er lukket ned for det hele, når vi ligger der om natten med lukkede øjne, men der er travlt i vores krop og sind. Og hud. Heldigt for os er der et par veje at gå for at forbedre natarbejdet.


Når noget overlever så længe som begrebet ’skønhedssøvn’, så er der som regel hold i det. Og hvem har ikke oplevet, hvordan en søvnfattig nat i bogstaveligste forstand kan trække ned på udseendet. Det er straks sværere at blive enige om, hvor lang den skal være og endnu mere, hvornår den skal soves.

Men, hvis vores væksthormon, Human Growth Hormone (HGH), peaker i timerne fra kl. 23 om aftenen til klokken fire om morgenen, så er det nok en ret sikker markør.

Søvnhormonet melatonin er i øvrigt også aktivt i huden, hvor det bl.a. slår hårdt ned på radikalravage (frie radikaler). Vores lugtesans jobber også hele natten – både den i næsen og i huden – vi har nemlig også lugtceller i vores hud.


De var først

Estée Lauder var i 1982 de første, der så, at natten var et godt tidspunkt at skrue op for den naturlige reparationsproces. I Advanced Night Repair gør de det bl.a. med tri-peptide-32, som menes at beskytte mod proteiner, der kan skade cellerne. Mest koncentrerede produkt i serien er Recovery Ampoules.

Estee Lauder Advanced Night Repair Intensive Recovery Ampoules, vejl. 995 kr. for 60 kapsler

 

Ekstra radikal-kapacitet

Selvfølgelig beskyttes vores hud af det naturlige forsvar mod radikalernes rasen, men den er udfordret fra to sider, så det er ikke nogen dårlig idé at supplere med et udvendigt forsvar. Svenske Verso gør det blandt andet med gurkemeje, en virkelig effektiv anti-inflammatorisk ingrediens. Men den indeholder også andre antioxidanter og mange plejende ingredienser.

Verso Antioxidant Turmeric Booster , vejl. 795 kr. for 30 ml

 

Træk vejret rigtigt

Det lyder elementært, for hvis man ikke gør det, trækker vejret, så dør man. Men for lidt ilt, for meget ilt eller tilpas ilt gør en stor forskel fra inderst til yderst. Og for god søvn. Hvis man har svært ved at slappe af, kan det anbefales at bruge dr. Andrew Weil’s 4-7-8 åndedræt. Der er bonus på mange andre parametre.

Søg ’Andrew Weil 4-7-8 Breathing Technique’ for hans video på youtube.

 

Næsen har åbent døgnet rundt

Vi taler om lugtesansen, som aldrig holder lukket, og da der er direkte og ufiltreret adgang til den hjerne, som måske kører på højtryk, så kan æteriske olier være en hjælp til at afslappe og formidle søvn. En flaske lavendelolie i husapoteket er nyttig, eller man kan gå til de professionelle som Aromatherapy Associates.

Serien er skabt af den engelske aromaterapeut Geraldine Howard og indeholder 30 pct. æteriske olier. Der er mange produkter i serien – også f.eks. ’sovebriller’ i silke fyldt med beroligende lavendel – se dem på nordbrands.dk

Aromatherapy Associates Relax Deep Bath & Shower Oil, 495 kr. for 55 ml.

 

Ren søvn

Når det kommer til huden, så sover den bedst, hvis den har fået renset betrækket for makeup og ikke mindst forureningspartikler og deres uheldige bidrag til irritation og lyn-ældning. På denne årstid vil de flestes hud sætte pris på den cremede løsning eller en ’eau micellaire’ som denne med hyaluron, men uden parfume og alkohol.

Pudderdåserne.dk Musthave Alt i en Makeupfjerner, 95 kr. for 200 ml

 

Udbedring af trætte øjenomgivelser

Det gode råd fra mange søvneksperter lyder at dæmpe både lyset og sine aktiviteter kl. 21, hvor natte-reperationen går i gang. Altså et passende tidspunkt til en øjenmaske, så man kan vågne op uden rande og hævelser.

Disse i hydrogel sidder fuldstændig tæt til huden og falder ikke af selv om man laver noget. Se ingredienser og køb på beaumonde.dk.

ShangpreE Hydrogel Eye Mask Gold Black Pearl, 575 kr. for 60 stk. (=sætpris på 19 kr.).