3-4 portioner
1½ dl quinoa
3 store fed hvidløg
500 g svampe, enten kun shiitake eller shiitake i kombination med andre svampe, f.eks. østershatte og brune champignon
2 små forårsløg eller zittauerløg
2 spsk olivenolie
Salt
½ håndfuld estragonkviste
½ håndfuld timiankviste
½ håndfuld rosmarinkviste
100 g hasselnødder
1 dl kokosmælk
150 g kyllingelever
2 æg
Groftkværnet peber
Kog quinoa efter anvisning på pakken og køl den af.
Knus hvidløgene og lad dem ilte et par minutter på skærebrættet.
Skær svampene og løgene i små stykker og rist dem på panden i lidt olivenolie eller smør med hvidløg og lidt salt.
Pil bladene af krydderurtekvistene og skyl bladene.
Kom alle ingredienser i en foodprocessor og kør, til konsistensen er som en tyk grød. Hvis dejen virker meget tør, kan du tilsætte lidt mere kokosmælk eller lidt fløde. Smag til med salt og peber. Der skal ca. 1-2 tsk salt og ½ tsk peber i, måske lidt mere.
Hæld dejen i et ovnfast fad eller en form og bag den i ovnen ved 180°C i ca. 40 minutter. Overfladen skal være sprød og lækker.
Mærk efter, om den er færdig indeni, ved at stikke en gaffel ned i pateen. Hvis der hænger våd dej fast på gaflen, når du trækker den op, skal den have lidt længere tid i ovnen.
Fra bogen “Styrk dit immunforsvar” af Pia Norup & Tine Jørgensen.