Nordisk næring til mund og krop

Nordisk mad – som står for sæsonens råvarer fra vores breddegrader – har fået et enormt comeback. Nu har FDB, Meyers Madhus og Forskningscenter OPUS ved Københavns Universitet lavet bogen “Ny Nordisk Hverdagsmad”.

Det handler om at spise lidt mindre kød, lidt mere fuldkorn og mad fra havet, flere grove grøntsager og bær.

Med opskrifterne har vi alle mulighed for at prøve den nordiske mad af – og Helse har fået lov at bringe et par smagsprøver.

 

Ny Nordisk Hverdagsmad

Ny Nordisk Hverdagsmad indeholder 60 sunde og nemme opskrifter på moderne mad med de råvarer, som bliver særligt gode under vores nordiske breddegrader.

Opskrifterne er udviklet af Meyers Madhus i samarbejde med nogle af landets dygtigste kokke i regi af Forskningscenter OPUS. Projektet undersøger bl.a., om der er et særligt sundhedspotentiale i de råvarer, vi har i Norden.

Bag indhold og opskrifter står bl.a. Claus Meyer, Arne Astrup m.fl . Udgivet af FDB, for at udbrede muligheden for alle. 160 sider med fotos af Anders Schønnemann.

Ny nordisk hverdagsmad – projektet, opskrifter og forskning:

www.nynordiskhverdagsmad.dk

www.foodofl ife.dk

www.idegryden.dk