Nyheder og information fra Danske Regioner

Gratis online leksikon om sundhed og sygdomme

Tjek symptomerne på røde hunde, find forklaringen på forhøjet blodtryk og meget mere i online lægeleksikonet Patienthåndbogen på www.sundhed.dk. Patienthåndbogen indeholder mere end 3.000 artikler og 2.000 illustrationer om sundhed og sygdomme fra A til Å.

Patienthåndbogen er gratis at bruge, og indholdet er fri for reklamer og uden kommercielle interesser. Over 50 speciallæger og praktiserende læger skriver artiklerne, og indholdet opdateres løbende, så man altid kan være sikker på at finde troværdig og aktuel viden. Find Patienthåndbogen på www.sundhed.dk eller www.patienthaandbogen.dk

Tjek din læge

Hvad koster det at få undersøgt halsen eller fjernet en fodvorte? På www.sundhed.dk kan du se, hvilke ydelser din læge modtager betaling for. Her kan du få et samlet overblik over dine besøg hos praktiserende læge, speciallæge, vagtlæge, tandlæge, tandplejer, fysioterapeut, fodterapeut, kiropraktor og psykolog, og hvor det offentlige har ydet tilskud til behandlingen.

Ved at logge på Mine Konsultationer på www.sundhed.dk med NemID kan du se, hvilke ydelser lægen har registreret i dit navn og hvornår konsultationen fandt sted. For hver ydelse er det angivet, hvor meget det offentlige har givet i refusion til lægen. Der er oplysninger om konsultationer tilbage fra 2003.

Husk dine aftaler: få en sms fra sygehuset

Hver dag udebliver mange patienter fra deres aftaler på sygehuset. Af og til er det fordi, patienterne ikke længere har behov for at besøge sygehuset, men ikke sjældent er der tale om rene forglemmelser. Derfor tilbyder alle regioner nu at sende en sms til patienterne for at minde dem om deres aftaler på sygehuset. Forud for aftalen sender afdelingen en sms med oplysninger om mødetid- og sted. Det er til gavn for både patienter og for planlægningen af arbejdet på sygehuset. Hvis udeblivelser kan forebygges, kan arbejdet tilrettelægges bedre og ventetiden kan nedbringes. Alle kan tilmelde sig NemSMS på borger.dk.

Husk at spørge

I en ny patientundersøgelse svarer 6 ud af 10, at de efter en samtale på hospitalet har oplevet at have glemt at spørge om noget. Dansk Selskab for Patientsikkerhed og TrygFonden vil få patienter til at spørge mere. Derfor har de udviklet ‘Spørg løs’, der skal klæde patienter og pårørende på til samtalen med lægen eller sygeplejersken. ‘Spørg løs’ kan fås både som mappe og hentes på internettet, så den er nem at tage med på sygehuset – i tasken eller på mobilen. I versionen på internettet kan man selv tilføje nye spørgsmål, få inspiration fra spørgsmål, som andre har stillet og lave sine egne lister. Find ‘Spørg løs’ på www.sikkerpatient.dk.