Nyt fra regionerne – Er du rigtig klog?

Hvor meget ved du om den region, du bor i? Og hvor meget ved du om regionerne i det hele taget? De fem regioner og Danske Regioner har lanceret Danmarksdysten, et nyt gratis quiz-spil, der skal være med til at sætte fokus på regionalt demokrati. I Danmarksdysten kan man quizze mod sig selv og sine venner, og man kan se hvilken region, der ved mest. Spillet er bygget op med spørgsmål om Danmark og med særligt fokus på regionerne og valget. Du kan spille Danmarksdysten på pc, tablet og smartphone. Prøv spillet på www.danmarksdysten.dk eller download en app-version af spillet i App Store eller Google Play.

Hvem skal bestemme i din region?

Den 19. november er der regionsvalg i Danmark. Der skal vælges nye medlemmer til landets 5 regionsråd i Region Sjælland, Region Hovedstaden, Region Midtjylland, Region Syddanmark og Region Nordjylland. De 41 regionsrådsmedlemmer i hver region tager beslutninger om blandt andet sygehusene, sociale tilbud, psykiatri og udvikling og vækst i din region. På rv13.dk kan man læse om kandidaterne og debattere valgets emner. Her er også praktisk information om valget – find blandt andet information om, hvordan du brevstemmer, eller hvordan man kan stille op som kandidat til valget. 

Find alt om regionsvalget på www.rv13.dk

Akuthjælp på mobilen

Et grædende barn med feber, et snitsår i hånden eller en flækket tand. Det er ikke alle, der ved, hvor og hvordan man får den bedste og hurtigste hjælp, når ulykken sker. Men det skal en ny gratis mobilapp lave om på. Danske Regioner har lanceret en ny app, der giver danskerne et overblik over, hvor og hvordan de får den bedste og hurtigste hjælp. App’en giver blandt andet mulighed for at finde den nærmeste akutmodtagelse eller skadestue, finde det nærmeste apotek eller nummeret på lægevagten uanset, hvor borgerne befinder sig i landet.

Danske Regioners akuthjælp-app er gratis og kan hentes i App Store og i Google Play ved at søge på ’AKUTHJÆLP’.

Kejsersnit før tid er mindre skadeligt end troet

I Danmark kommer omkring 10 procent af alle nyfødte til verden ved et planlagt kejsernit. Men er det bedst at planlægge kejsersnittet til få dage før termin, eller er det bedre at få kejsersnit eksempelvis en uge tidligere? I en ny dansk undersøgelse har forskere fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet sammenlignet komplikationer hos nyfødte, der blev født efter et planlagt kejsersnit i den næstsidste eller sidste graviditetsuge på syv jyske og fynske fødeafdelinger. Undersøgelsen viser, at risikoen for komplikationer hos det nyfødte barn eller hos moderen er næsten ens efter et planlagt kejsersnit i løbet af den sidste og næstsidste graviditetsuge.