Oksespyd med bagte rodfrugter

Af: Arne Astrup & Christian Bitz

Foto: Mikkel Adsbøl

Oksespyd med tre forskellige slags tilbehør – alt efter om du er en type A, B, eller C. I bogen ‘Spis dig slank efter dit blodsukker’ af Arne Astrup & Christian Bitz bliver du klogere på, hvilken type du er, og hvordan du spiser dig til et vægttab.

 

Det skal du bruge:

  • 600 g oksekød (tyksteg, tyndsteg eller
  • mørbrad)
  • 1 spsk. spidskommen (kan udelades)
  • 1 spsk. chiliflager
  • 2 spsk. farin
  • 2 spsk. rapsolie
  • 8 grillspyd

Drys:

  • 1 spsk. chiliflager

 

Bagte rødbeder med citron og estragon

A + B

  • 800 g rødbeder
  • 1 citron
  • ½ bundt frisk fransk estragon
  • 1 spsk. olivenolie
  • havsalt og friskkværnet peber

C

  • 1 kg rødbeder
  • 1½ citron
  • ½ bundt estragon
  • 2 spsk. olivenolie
  • havsalt og friskkværnet peber

 

A + B

Bagte kartofelbåde

  • 2 store bagekartofler (400 g)
  • 1 spsk. olivenolie
  • ¼ bundt fransk estragon
  • havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Varm ovnen op til 180 grader. Skær kødet til dine oksespyd i tern pa 3x3x3 cm. Bland krydderierne med farin og olie, og vend kødstykkerne i. Lad dem gerne ligge nogle timer i marinaden.

A+B: Skyl kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem med olie, salt og peber, fordel dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 35 minutter.

A+B+C: Skræl rødbederne. Brug evt. handsker, da de afgiver meget farve. Skær dem i grove stykker. Skyl citronen, og skær den i halve både. Hak estragonen groft. Vend rødbeder, citron, estragon og olie sammen, og krydr med salt og peber. Fordel rødbederne i et smurt ovnfast fad, og bag dem i ca. 30 minutter. Sæt kødstykkerne på spyd, fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i 10 minutter. Drys med chiliflager og hakket estragon.

 

Fra bogen ‘Spis dig slank efter dit blodsukker’ af  Arne Astrup & Christian Bitz