Drys:
A + B
C
A + B
Varm ovnen op til 180 grader. Skær kødet til dine oksespyd i tern pa 3x3x3 cm. Bland krydderierne med farin og olie, og vend kødstykkerne i. Lad dem gerne ligge nogle timer i marinaden.
A+B: Skyl kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem med olie, salt og peber, fordel dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 35 minutter.
A+B+C: Skræl rødbederne. Brug evt. handsker, da de afgiver meget farve. Skær dem i grove stykker. Skyl citronen, og skær den i halve både. Hak estragonen groft. Vend rødbeder, citron, estragon og olie sammen, og krydr med salt og peber. Fordel rødbederne i et smurt ovnfast fad, og bag dem i ca. 30 minutter. Sæt kødstykkerne på spyd, fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i 10 minutter. Drys med chiliflager og hakket estragon.
Fra bogen ‘Spis dig slank efter dit blodsukker’ af Arne Astrup & Christian Bitz