Ostegratinerede rødtungefileter

Til 4 personer

600 g rødtungefileter

250 g champignon

2 spsk smør

2 spsk mel

2 dl fløde 13%

2 dl halvtør hvidvin

4 flåede, hakkede tomater

(evt. fra dåse)

10 skivede sorte oliven

2 spsk hakket dild

1 fed hvidløg

2 stilke frisk, hakket estragon

Eller 1 tsk tørret

1 spsk hakket rød peberfrugt

Salt og peber

50 g revet ost

3 spsk smør

Sådan gør du:

Rens champignonerne og skær dem i skiver. Svits champignonerne i fedtstoffet. Drys melet over og rør fløde og hvidvin i. Lad saucen koge 3-5 min. Tilsæt tomater, oliven, dild, hvidløg, estragon og rød peberfrugt. Smag saucen til. Læg fileterne i et ovnfast fad. Hæld saucen over og fordel revet ost herpå. Sæt smørret på i klatter. Sæt fadet i ovnen 20 min. ved 200°.

Servér med ris og flutes.

Tip

I stedet for rødtungefileter kan der bruges rødspætte- eller skrubbefileter.


Værsgo’ Vintermad fra Gyldendal er en samling på godt 50 retter, der giver varme og styrke med krydderier, grøntsager og godt kød. I bogen er der både hurtige opskrifter til hverdage og simremad til weekenden og særlige lejligheder. Vejledende pris kr. 129,95