1 person
Omelet:
2-3 æg
1 spsk fløde
1-2 spsk kokosolie eller smør til stegning
3 skiver ost
salt og friskkværnet peber
Tilbehør: ½ avokado
Agurkesalsa:
¼ agurk
½ gul peberfrugt
lidt citronsaft
1 lille håndfuld frisk dild
Pisk æg og fløde sammen i en skål. Smelt kokosolie eller smør på en varm pande og fordel osten ned på fedtstoffet på panden. Skru ned og hold øje med osten. Når der kommer små bobler i, er den klar. Hæld æggemassen ud over osten og lad den stege, til æggemassen er blevet fast. Krydr med salt og peber. Saml herefter omeletten i en halvmåne og steg den videre på begge sider. Lav agurkesalsaen imens: Skær agurken igennem på langs, fjern kernerne og skær den i små tern. Skær peberfrugten igennem, fjern stok og kerner og skær den i små tern. Bland ternene i en skål sammen med citronsaften. Hak dilden fint og drys den over. Anret omeletten på en tallerken. Skær avokadoen i skiver og læg dem på toppen af omeletten. Fordel agurkesalsaen henover.
Fra bogen ‘Mæt og slank med LCHF’ af Jane Faeber.