Ostepaneret omelet med avokado og agurkesalsa

Af: Jane Faeber

“Jeg har lavet mange omeletter med ost indeni. Denne er anderledes, fordi her er osten udenpå. Det giver en omelet med sprød og velsmagende skorpe”.

1 person

Det skal du bruge:

Omelet:

2-3 æg

1 spsk fløde

1-2 spsk kokosolie eller smør til stegning

3 skiver ost

salt og friskkværnet peber

Tilbehør: ½ avokado

Agurkesalsa:

¼ agurk

½ gul peberfrugt

lidt citronsaft

1 lille håndfuld frisk dild

Sådan gør du:

Pisk æg og fløde sammen i en skål. Smelt kokosolie eller smør på en varm pande og fordel osten ned på fedtstoffet på panden. Skru ned og hold øje med osten. Når der kommer små bobler i, er den klar. Hæld æggemassen ud over osten og lad den stege, til æggemassen er blevet fast. Krydr med salt og peber. Saml herefter omeletten i en halvmåne og steg den videre på begge sider. Lav agurkesalsaen imens: Skær agurken igennem på langs, fjern kernerne og skær den i små tern. Skær peberfrugten igennem, fjern stok og kerner og skær den i små tern. Bland ternene i en skål sammen med citronsaften. Hak dilden fint og drys den over. Anret omeletten på en tallerken. Skær avokadoen i skiver og læg dem på toppen af omeletten. Fordel agurkesalsaen henover.

 

Fra bogen ‘Mæt og slank med LCHF’ af Jane Faeber.