½ græskar – skåret i skiver
1 tsk timian
½ tsk revet muskatnød
saft af ½ citron
3 spsk olivenolie
1 håndfuld græskarkerner
havsalt
friskkværnet peber
Skær græskarret på langs, så du får tynde, lange skiver.
Bland alle ingredienserne, og læg hele molevitten i et ildfast fad. Krydr med salt og peber, og bag i ovnen i ca. 1 time på 180 grader.
Fungerer skønt som tilbehør til alle retter – en fryd for både ganen og øjet.
Græskar er en dejlig spise, helt blød og mumsi. Jeg bruger som regel hokkaido-græskar, da jeg synes, de har den bedste smag. Her i dets rette element med sine egne kerner og med dejlige krydderier. Græskar er basedannende, hvilket har en helbredende virkning på dit fordøjelsessystem. I dag baserer vi meget af vores kost på syredannende elementer såsom sukker, kaffe, kød, korn og mælk. Alle grøntsager er basedannende!
Græskarkerner kaldes også mandens frø, da de virker helbredende på prostata. De er også meget rige på zink, som er et helende mineral til tarmslimhinden.