På budgetstien

Af: Lise Grosmann

Behøver det koste foret ud af lommerne at pleje hud og hår? Det enkle og ærlige svar er nej, for der er rigtig mange, der laver fine og ofte certificerede produkter til rimelige penge. Og mange af dem står på supermarkedets hylder. Vi kigger på budgetbeauty.

Der er fokus på hænder

Den overskrift er en underdrivelse, for aldrig har så mange af os vasket så meget hænder. Og Urtekram byder ind med flere udgaver af deres Hand Soap, plantebaseret og med lactobacillusferment til beskyttelse af hudens gode bakterier. I stedet for vand indeholder den Aloe vera, der fugter og beskytter svag hud, plus glycerin og flere planteolier. Certificeret økologisk og 100% naturlig.

Urtekram Active Hand Soap Purple Lavender, ca. 40 kr. for 300 ml

Nem og effektiv rensevand

Afrensning af huden om aftenen behøver ikke være det mindste besværligt, for micellar-rensevand fjerner snavs og makeup, også på øjnene, på det nærmeste med ét strøg. Garnier’s micellar water fås til normal/sart hud og blandet hud med en fedtet T-zone.

Garnier SkinActive Micellar Cleansing Water Normal & Sensitive Skin, ca. 45 kr. for 400 ml og 20 kr. for 100 ml

De er bestemt ikke ordinære

De fleste af The Ordinary’s produkter er baseret på enkeltingredienser og ikke komplicerede serumformler, og det er noget af forklaringen på priserne. Til gengæld er det en chance for at teste specielle ingredienser lige fra frugtsyre til vitaminer og peptider for noget nær igen penge. Mange vil kunne mixes i ens serum eller creme. Niacinamide 10% + Zinc 1% får styr på talgproduktion og tilstopninger og gør samtidig huden mere ensartet, hvis der er pigmentpletter. Niacinamid (B3) virker også dulmende. Produktet er vegansk, olie- og silikonefrit.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zink 1%, 59 kr. for 30 ml

Dansk og dygtig

Danske Derma gør det mere end godt, og det med en god del af de certificeringer, der gør det tryggere at være forbruger. Her har vi valgt deres bodylotion i Family-serien, og den indeholder blandt andet glycerin og sheabutter, som leverer fugt og barrierebeskyttelse af bedste slags. Ud over Svanemærket, Asthma Allergy Nordic, AllergyCertified og Vegan Society certificeringer har Family Bodylotion også ’grøn kolbe’ fra Forbrugerrådet Tænk Kemi.

Derma Bodylotion, ca. 70 kr. for 800 ml

Det er ret usædvanligt

Danske Miild har præsteret noget så usædvanligt som at få en mascara allergicertificeret. Og når man læser ingredienslisten, er det næsten som var det et hudplejeprodukt med masser af fugt og fugtbevarende stoffer. Ud over AllergyCertified er mascaraen også økologisk certificeret og Svanemærket. Ikke det billigste produkt her på siderne men måske det mest usædvanlige.

Miild Mascara Lenght & Volume, 180 kr.

På forkant med det meste

Franske Yves Rocher har ikke bare nogle af de mest tilgængelige priser på markedet men også en usædvanlig flot grøn og etisk profil. Her er valgt en shampoo, hvor 92 pct. af ingredienserne er naturlige og mange af dem dyrket økologisk i egne haver. I det hele taget varetages alt fra forskning til produktion af Yves Rocher selv. Shampoo’en indeholder blandt andet ekstrakt fra moringafrø med særlige renseevner, så hårbunden bliver frisk og ren. Indeholder ikke SLS.

Yves Rocher Anti-Pollution Detox Micellar Shampoo, 59 kr. for 300 ml på yvesrocher.dk

Fra de russiske stepper

På flere måder minder den russiske serie Natura Siberica om franske Yves Rocher. Det gælder både det naturlige indhold, priserne og salg over hjemmeside, selv om udvalgte produkter fås i visse supermarkeder. Denne dag/nat-creme indeholder masser af fugt og en lang række planteolier og planteekstrakter, herunder stamcelleekstrakt og adaptogener, stoffer som gør planter modstandsdygtige og øger hudens modstandskraft. Økologisk og Vegan certificeret.

Natura Siberica Invigorating Day&NIght Face Cream, 80 kr. for 50 ml på naturasibericashop.dk