Panangkarry med blomkål, kikærter og gulerødder

Af: Nadia Mathiasen

Foto: Chris Tonnesen

Panangkarry finder du i asiatiske supermarkeder, men hvis du har mod på det, kan du lave din egen fra bunden. Alternativt kan du erstatte den med rød karrypasta. Bemærk, at karrypastaer varierer i styrke. Generelt er supermarkedernes karrypasta mildere end dem, du køber i de asiatiske supermarkeder – så husk at prøve dig frem.

  • ½ blomkål
  • 4 gulerødder
  • 8 kaffir-limeblade
  • Olie til stegning
  • 2 spsk. panang karrypasta – købt eller hjemmelavet – (bogen har en opskrift på en hjemmelavet version)
  • 6 dl kokosmælk
  • 2 tsk. sukker
  • 1-2 spsk. fiskesauce
  • 2 dåser kikærter
  • 1 chilipeber

 

1. Start med at forberede grøntsagerne og limebladene. Skær blomkålen i små buketter. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Kassér stilken på limebladene, og snit bladene i tynde strimler.
2. Varm en sjat olie i en wok eller på en stor pande, og steg karrypastaen i et par minutter. Tilsæt gulerødderne, kokosmælken, sukker, fiskesauce og limeblade. Lad det simre et par minutter, og tilsæt nu blomkålen og kikærterne. Lad det simre i 5 minutter, eller til grøntsagerne lige akkurat er tilberedte, men stadig har bid. Smag til med lidt mere sukker og fiskesauce, hvis det er nødvendigt.
3. Pynt med hakket chili, og servér med jasminris.

___________

Kødfri mandag – Uge for uge – året rundt

Forfatter: Nadia Mathiasen

Forlag: Samvirke

190 sider.

Pris: 249,95 kr.