200g mel
1 knivspids friskstødt kardemomme
1 tsk sukker
1 knivspids salt
1 tsk vaniljesukker
1 æg
Ca. 3 ½ dl minimælk
Olie til stegning
2 dl appelsinjuice
Kød af 5 appelsiner i små stykker
Korn fra 1 vaniljestang
4-5 spsk sukker efter smag
1 dl skyr
1 brik pasteuriseret æggeblomme
1-2 spsk sukker eller efter smag
½ tsk vaniljepulver
75 g grofthakkede mandler Appelsinskal
Bland mel, kardemomme, sukker, salt og vaniljesukker godt sammen. Pisk æg og lidt af mælken i dejen, så den får en sej konsistens og alle klumper er rørt ud. Hæld resten af mælken i. Hæld lidt olie ud i en lille skål og pensl en lille pande med olie. Hæld et tyndt lag dej på og steg pandekagen på begge sider, til den er gylden og gennembagt. Fortsæt, til der ikke er mere dej.
Kog juicen op med sukker og kog lagen ind til ca. 1 dl, til sidst med vaniljekorn. Hæld det over appelsinkødet og lad det marinere et kvarters tid, men gerne op til et døgn.
Rør alle ingredienser til råcreme sammen og smag til. Anret pandekager som et kræmmerhus med appelsin og råcreme og drys med mandler og appelsinskal.
Brug også gerne anden frugt til at sylte, fx blommer, kirsebær og pærer.