Pandestegt citronkylling med spinat, bok choy & persille

Her finder du opskriften på citronkylling ala Stenalderkost af Thomas Rode Andersen.


Hovedret til 4 personer

Det skal du bruge:

1 stor, flot kylling (ca. 1800 g) – køb kyllingen dagen før, pak den ud af emballagen og lad den stå

utildækket natten over øverst i køleskabet

2 usprøjtede citroner

Kyllingefedt eller klaret smør

2 hvidløgsfed

2 bok choy – skær de grønne blade i fine strimler og gem stænglerne

1 bakke spæd skyllet feldsalat

2 bakke skyllet babyspinat

1 skalotteløg – skåret i lange strimler fra top til rod

4 spsk grofthakket bredbladet persille

1 dl ristede pinjekerner

2 spsk grofthakkede sorte liguriske oliven

½ dl god koldpresset olivenolie

Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Tag kyllingen ud af køleskabet. Skær de to yderste vingeled af. Stik en skarp kokkekniv ind i kyllingens bughule og skær ribbenene over på begge sider af rygraden, fjern den og fold kyllingen ud. Fjern eventuelt også ønskebenet og knoglen i overlåret. Krydr kyllingen på skindsiden med salt og eventuelt peber. Riv skallen af den ene citron over kyllingen. Flæk hvidløget og gnid grillpanden med det med skærefladen nedad. Varm panden op, smelt lidt kyllingefedt eller klaret smør og pensl kyllingen med det. Anbring kyllingen med skindsiden nedad på den varme grillpande og steg den ved svag varme i cirka 40 minutter. Riv skallen af begge citroner, drys den ud over kyllingen og lad den stege med. Vend forsigtigt kyllingen og steg den i cirka 20 minutter på den anden side. Tag kyllingen af panden og lad den hvile i mindst 15 minutter. Sørg for, at hele den hvide hinde er skåret af citronerne. Skær dem derefter i fileter og så trekanter. Pres saften ud af det, der er tilbage, og gem citrontrekanterne i saften. Skær bok choy-stænglerne i strimler og svits dem i lidt kyllingefedt, til de bliver let karamelliserede. Lad dem køle lidt af. Bland feldsalat, spinat og bok choy-blade med de karamelliserede stængler og løg. Bland citrontrekanter, citronsaft, hakket persille, pinjekerner, hakkede oliven og olivenolie sammen og mariner salaten i blandingen.

Umiddelbart inden servering

Giv kyllingen 5 minutter på hver side på panden eller giv den et skud under grillen i ovnen. Parter kyllingen og anret den rundt om salaten. Server gerne sauteret spinat og bagte skalotteløg til.

Palæo – Stenaldermad og træning

Bogen er en efterfølger til gourmetkokken Thomas Rode Andersens store bestseller STENALDERKOST. Stenalderkost handler ikke om, at du skal jage mammutter og samle blåbær i skoven. Men om at droppe de moderne, forarbejdede fødevarer, der ødelægger din krop. I denne bog giver Thomas og hans kone Thilde Jo Maarbjerg dig 87 spritnye opskrifter på både småretter, hovedretter og tilbehør, der stimulerer dine smagssanser og får din krop op i omdrejninger. Opskrifterne giver dig rigtig mad på tallerknen. Mad, der består af kød, fisk, frugt og grøntsager. Du får også råd om, hvordan du skal træne, så du får styrket alle kroppens muskler og undgår overbelastning og skader.

Bogen udkom 3. oktober på Politikens Forlag og koster 300 kroner i vejledende udsalg.