Panerede rødspættefileter med remoulade

Foto: Iben Kaufmann og Line Falck

Denne gamle traver kan sagtens oversættes til en hverdagssund udgave med masser af livrets-potentiale.

Det skal du bruge:

1 kg kartofler

1 spsk. olie

1 tsk. groft salt
Remoulade

150 g pickles

2 dl skyr 0,2 % eller andet surmælksprodukt med maksimalt 0,7 % fedt

1 tsk. karry

¼ tsk. groft salt

Peber
Rødspættefileter

2 dl rasp

1 tsk. groft salt

Peber

600 g rødspættefileter, skrubbefileter eller rødtungefileter

1 æg

3 spsk. olie til stegning
Tilbehør

4 gulerødder

1 agurk i stave

4 æbler

 

Sådan gør du:

Skræl kartoflerne og skær dem i ½ cm tykke skiver. Kom skiverne i en skål. Vend dem med olie og 1 tsk. salt. Fordel kartoffelskiverne på bagepapir. Bag dem sprøde i ovnen ved 200 grader på midterste ovnribbe i cirka 50 minutter. Kom pickles i en blender og miks det jævnt. Rør det sammen med skyr i en skål. Smag til med karry, ¼ tsk. salt og peber. Stil det i køleskab, til det skal serveres. Bland rasp, 1 tsk. salt og peber sammen. Skyl og aftør fiskefileterne i køkkenrulle. Vend fiskefileterne først i sammenpisket æg og herefter i raspblandingen. Steg dem i olie på en sliplet pande. Serveres med gulerødder og agurk skåret i stave samt æbler.


Tips

Du kan udskifte 1 spsk. af stegeolien med 15 g smør, det giver smørsmag til fiskefileterne. Kom stegte fiskefileter i en lunet fuldkornsburgerbolle sammen med coleslawsalat. Læg en friskstegt fiskefilet på et stykke fuldkornsrugbrød. Pynt med dild, 1 tsk. remoulade og citronbåd. Spis grøntsager og frugt til.

 

Ugeplan – sådan lever du sundere med kostrådene

På hjemmesiden altomkost.dk har Fødevarestyrelsen offentliggjort en lang række opskrifter og publikationer, som kan inspirere til en sundere hverdag. Opskrifterne her passer til en familie på fire og er alle fra publikationen Ugeplan – sådan lever du sundere med kostrådene, som kan hentes gratis på hjemmesiden. Og alle opskrifter er selvfølgelig nøglehulsmærkede.