COSMO

Skønhed

Ny Vestergade 1, 1. sal, 1471 København K, Danmark

Den ultimative guide til hårfjerning

Vi har alle sammen hår på kroppen, men det er langt fra os alle, der omfavner håret. Faktisk føler mange af os generet af hårvæksten, og derfor bliver håret kategoriseret som uønsket hår. Heldigvis kan håret fjernes på forskellig vis – og de forskellige hårfjerningsmetoder har alle sine fordele og ulemper. Læs med her på siden, hvor vi giver dig den ultimative guide til hårfjerning.

Permanent hårfjerning med laser – den ultimative løsning

Ønsker du at foretage den mest effektive og langvarige hårfjerning, er permanent hårfjerning med laser svaret. Laserbehandling gælder både hårfjerning for mænd og hårfjerning for kvinder. Her ødelægges hårenes celler, sådan at de ikke vokser frem igen. Du får derfor fjernet hårene permanent og reduceret hårvæksten med op til 70-90 %. De forskellige behandlinger tæller:

  • Hårfjerning på arme
  • Hårfjerning på ben
  • Hårfjerning på ryg
  • Hårfjerning i ansigt.

Idet hårfjerningsmetoden er den mest effektive, er det også den dyreste. Det er ikke nok blot at få én behandling, og du skal i stedet behandles flere gange i løbet af flere måneder. Sørg for ikke at skippe behandlinger i forløbet, hvis du ønsker det bedste resultat. Pris for hårfjerning varierer fra klinik til klinik, og du kan med fordel undersøge de forskellige priser i både Hørsholm, Århus og København.

Barbering – ligetil og simpelt

Er du i stedet på udkig efter den mest ligetil og simple løsning, er barbering et bedre valg sammenlignet med permanent hårfjerning med laser. Det eneste, du skal bruge i denne proces, er en rolig hånd, barberprodukt og skraber. Dog er der i denne forbindelse risiko for at udvikle indgroede hår og irritation. Derudover kommer hårene hurtigt tilbage igen.

For at få det bedste resultat med barbering bør du foretage barberingen i badet. Damp og varmt vand gør det nemlig nemmere at barbere sig, da dampen og det varme vand hjælper hårteksturen. Brug masser af barberingsprodukt – enten sæbe, gel eller barberskum. Sørg for at barbere med hårene, og eksfolier gerne hudområdet ugentligt.

Se her trenden inden for kønsbehåring gennem tiden.

Voksning – god holdbarhed

Hvis hverken permanent hårfjerning med laser eller barbering tiltaler dig, er det en god idé at overveje voksning. Holdbarheden ved hårfjerning er her god, og der kan gå op til seks uger, før dine hår viser sig igen. Endnu et plus er, at de tilbagevendende hår vil være blødere og finere end tidligere. Dette minimerer risikoen for kløe og irritation. Du kan både få foretaget voksning af professionelle eller foretage arbejdet derhjemme.

En ulempe ved denne hårfjerningsmetode er, at det gør ondt. Det tager tid, før du vænner dig til smerten forbundet med det, hvilket for nogle er uoverkommeligt. For at få det bedste resultat skal du eksfoliere huden dagen inden med badebørste eller scrub. På denne måde får du fjernet alle de døde hudceller.

Hårene skal som minimum være en centimeter lange, før voksen kan tage fat. Påfør voksen på tør og ren hud – og fjern så voksen i en bevægelse, der er hurtig. Husk at rive imod hårene. For at undgå irriteret og øm hud efterfølgende kan du med fordel

Vis alle samarbejdspartnere