Cosmos Co Europe

Olier

Anschar Str. 9, 24534 Neumünster, Tyskland

Simpel guide: Sådan kan du bruge forskellige olier i din hudplejerutine

Dette indhold er sponsoreret

 

Der er mange fordele forbundet med at bruge forskellige naturlige olier i sin hudplejerutine – og det er der også flere og flere, der opdager. Det bliver nemlig mere og mere populært at bruge de mange forskellige olier. Dog skal man også passe på, når man giver sig i kast med at bruge olier i sit ansigt, på kroppen eller i håret. Mange begår klassiske fejl, fordi de ikke ved hvilken olie, der egner sig bedst til deres hår- eller hudtype, og derfor har vi her lavet en simpel guide, så du nemt kan blive klogere på hvordan og hvorledes, du kan bruge olier i din hudplejerutine.

Olie til ansigtet: Vælg én, der passer til din hudtype

Der er mange myter og fordomme om at bruge olie som en del af sin hudplejerutine – især i ansigtet, fordi mange tror, at olie vil tilstoppe hudens porer og give fedtet hud. Det afhænger dog af mange faktorer, blandt andet hudtype og hvilken slags olie, man bruger. Og derfor er det super vigtigt, at du vælger den helt rigtige olie, som passer til netop din hudtype. Hvis du for eksempel har tendens til uren hud, vil tea tree oil eller argan olie være rigtig god, fordi det er en naturlig olie uden kemi, og som indeholder masser af vitaminer og omega-fedtsyrer. Læs mere om argan olie her, hvis du vil blive endnu klogere på, om argan olie passer til din hudtype. Din hud kan naturligvis også have andre behov som for eksempel tørhed, og her egner avocado- eller kokosolie sig ekstra godt. Det er dog nogle meget tunge olier, som du derfor med fordel kan bruge om aftenen frem for om morgenen, så du ikke får fedtet hud i løbet af dagen.

Olie til hudpleje fra top til tå

Ligesom du kan bruge olie i ansigtet til din daglige rutine, kan du naturligvis også få olier og olie produkter til resten af kroppen – nemlig kropsolier. Det er vigtigt, at du kun bruger kropsolier på kroppen og ikke i ansigtet, da de trænger langsommere ind og derfor ikke vil have en særlig god effekt i ansigtet. Der findes dog olier, som både er beregnet til krop og ansigt, og disse kan naturligvis bruges begge steder. Det kunne for eksempel være granatæble eller vindruekerne olie, som egner sig godt til både krop og ansigt, fordi de er yderst nærende for huden. Kropsolier har den fordel, sammenlignet med almindelig bodylotion, at de sørger for ekstra meget fugt og næring, hvilket for eksempel er en fordel i efteråret og om vinteren, når kroppen udsættes for ekstra kulde og dermed tørhed. Acai olie og jojoba olie er to gode bud på olier, som er rigtig gode til at bruge på hele kroppen.

Olier til håret

Der findes forskellige hudtyper, ligesom der findes forskellige typer af hår. Nogen har tungt, tykt og langt hår, mens andre har utrolig tyndt og fint hår, og disse forskellige hårtyper kræver forskellige former for pleje. Hvis du har tyndt og fint hår, vil med stor fordel kunne bruge for eksempel mandel olie eller castor olie, som egner sig godt til fint hår. Hvis du døjer med tørre eller slidte spidser er argan olie – igen – en rigtig god mulighed, fordi den bidrager med rigtig meget næring og fugt til håret, ligesom den gør til huden.

Et ekstra tip, når du kigger på olie til håret er, at det er rigtig vigtigt, at du tjekker ingredienslisten inden du køber et produkt. Nogle olier er nemlig ikke helt “rene”, hvilket du kan tjekke ved at se hvor på ingredienslisten, olien står. Jo højere oppe på listen, jo mere olie er der i, og jo “renere” er produktet.

Olier til badet

Olier kan ligeledes bruges i badet, hvad end det er til badekarret, spabad eller til et almindeligt brusebad. Der findes et hav af forskellige badeolier, som alle har hver deres fordele og ulemper. Fordelen ved at bruge olier i badet er, at man undgår at tørre huden ud, hvilket mange body sæber desværre har en tendens til at gøre.

Til et brusebad til du med fordel kunne bruge en duscholie, som er en type badeolie, som smøres på, når huden stadig er fugtig, hvilket er en fordel for dig, der måske af og til har travlt, fordi du derfor ikke behøver smøre dig ind i olie eller bodylotion efter badet. Til karbad kan du med fordel vælge en mere flydende olie og dryppe et par dråber i vandet inden du stiger ind.

Hvor meget olie skal man bruge?

Olier – hvad end det er ansigtsolie, kropsolie eller hårolie – er generelt meget drøje i brug. Det vil altså sige, at du ikke skal bruge særlig meget for at få den ønskede effekt. Det er der desværre mange, der ikke er helt klar over og derfor kommer til at bruge meget mere olie end der egentlig er nødvendigt. Som tommelfingerregel kan man sige, at hvis du ti minutter efter påførsel stadig kan mærke olien på din hud eller i dit hår, så har du brugt for meget. Brug omkring to eller tre dråber til ansigt og hals. Husk, at du altid kan tage mere på, hvis du har brugt for lidt – men ikke omvendt.

Vis alle samarbejdspartnere