HelloFresh Nordics Aps

Mad

Artillerivej 90, st. , 2300 København S

Hvad er sund kost, og hvordan får du det?

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

 

Vi har set på, hvad sund kost er, og hvordan du kan sørge for at spise sundt. Læs med her, og bliv klogere på kost, og få inspiration til, hvordan du kan arbejde med det i din hverdag.

Hvad er sund kost?

De fleste af os ved, at sund kost er godt og nødvendigt, men hvad er det nu lige, sund kost helt præcist er? Du har måske hørt noget om frugt og grønt, sukker og fedt, og variation, men hvad betyder det helt præcist?

Læs med her, og bliv klogere på, hvad sund kost er. Vi kommer ind på sund kost for dig og sund kost for klimaet. Vi tager afsæt i de officielle kostråd, så du kan være tryg i den viden, vi fremlægger.

Hvad er sund kost for dig?

En sund kost er en varieret kost, som både indeholder fedt, kulhydrater og protein. Dette er vigtigt, da din krop har brug for næringsstoffer, mineraler og vitaminer.

Ved at spise efter de officielle kostråd sørger du for, at din krop får den rette mængde mad og energi. Du vil føle dig mere mæt, hvilket vil hjælpe dig til at holde en sund vægt. En sund vægt vil hjælpe dig til en bedre livsstil samtidig med at risikoen for kroniske sygdomme som for eksempel type 2-diabetes mindskes.

Udover de officielle kostråd kan du også gøre brug af Y-modellen, når du skal spise. Y-modellen beskriver helt simpelt, hvor meget den forskellige mad skal fylde på din tallerken. Det lille mellemrum mellem Y’ets øverste streger viser, at for eksempel kød og fisk skal fylde mindst, hvor kornprodukter og grøntsager skal fylder den resterende plads omkring Y’et.

Hvad er sund kost for klimaet?

Sund kost for klimaet er kost, der ikke sætter et lige så stort aftryk, som anden kost. Her taler vi om produktionen og transporten og derved CO2-aftrykket.

Ved at følge de officielle kostråd får du ikke bare sund kost for din krop men også sund kost, der har et mindre CO2-aftryk. Det er godt for klimaet, og det gør det letter for dig som forbruger at være bevidst om dine madvalg.

Hvem beslutter, hvad der er sundt?

De officielle kostråd er udarbejdet af Fødevarestyrelsen, som har tager afsæt i rapporter fra DTUs Fødevareinstitut. Som nævnt har vi i vores udlægning af sund kost taget udgangspunkt i de officielle kostråd. Det har vi, da kostrådene er udarbejdet på baggrund af forskningsresultater og på baggrund af danskernes kostvaner. Vi tror altså på, at kostrådene har evidens bag sig. Det betyder, at du trygt kan bruge dem som pejlemærke for, hvad sund kost er.

Har du diabetes, glutenallergi eller lignende, så skal du selvfølgelig tage det med i dine beregninger. Det er ikke sundt for en nøddeallergiker at spise flere nødder – tværtimod. Så når vi siger, du skal bruge kostrådene som pejlemærke, så mener vi også kun det. Du skal altså til hver en tid vægte dine egne forhold højere end de generelle retningslinjer. Rådene kan dog være en god hjælp til at komme på det rette, sunde spor.

Hvordan kan du nemt få sund kost?

Vi vil foreslå, at du går på nettet efter inspiration og hjælp til sund kost. Du kan her finde opskrifter på sunde retter til middag og aftensmad, og derved får hjælp til at følge de officielle kostråd.

Faktisk kan du hos HelloFresh bestille måltidskasser, hvor retterne er sammensat, så du nemt og let kan få den sunde kost, du gerne vil have. Du kan udvælge de retter, du godt kan lide, og du kan vælge, hvor mange personer og dage, du gerne vil bestille til. Måltidskasserne gør det altså let for dig at få sund kost leveret lige til døren. Klik her, og find HelloFreshs hjemmeside.

 

Vis alle samarbejdspartnere