Information om Netpatient

Information

58 Mäster Samuelsgatan, 111 21 Stockholm, Sverige

Derfor begynder din sundhed i tarmene med probiotika

Dette indhold er sponsoreret

 

Inden for lægevidenskaben betragtes probiotika som et af kroppens og kostens vidundermidler, fordi bakterierne i tarmen viser en gavnlige effekt på menneskers sundhed og helbred. Mange danskere kender primært til probiotika og mælkesyrebakterier i forbindelse med rejser og ferier til destinationer ud over Europa, fordi de danske maver godt kan døje med uvante bakterier i mad- og drikkevarer. Her er probiotika særligt kendt for at give tarmene en god og naturlig bakterieflora, så man som turist har mere at stå imod med og dermed undgår de ferier, hvor man bliver syg og får dårlig mave. Indtaget af probiotika er til gengæld også gavnligt for mange udover turister, hvilket du kan læse mere om herunder.

Byd probiotika velkommen i din krop

Probiotika kaldes også ofte for den gavnlige variant af bakterier og gærsvampe i kroppen, hvilket skyldes deres vigtige og gavnlige indvirkninger på kroppen og menneskers helbred. Probiotika er en række essentielle bakteriestammer- og varianter, som både findes naturligt i vores tarme, men som også kan øges igennem et udvalg af særlige fødevarer og tilføres igennem indtaget af probiotika-kosttilskud. Når man taler om probiotika, er der samtidig tale om bakterier i millionvis inde i kroppen, og derfor er det normalt, at der står udenpå probiotika-kosttilskud, at de indeholder flere millioner mælkesyrebakterier og en sammensætning af forskellige bakteriestammer – sådan er det nemlig også i vores eget tarmsystem. Når du derfor næste gang hører om bakterier, så ved du, at probiotika er beviset på, at visse bakterier er gavnlige og decideret nødvendige for os mennesker.

 

Hvad kan probiotika gøre for dig?

Du vil måske tænke, at du føler dig sund og rask og ikke oplever problemer med maven eller tarmene, men ifølge sundhedsvidenskaben bør du slet ikke at opfatte probiotika som et lægemiddel. Tværtimod faktisk. I stedet bør man opfatte probiotika som en form for en vitaminpille udviklet unikt til din mave og dine tarme, så den kan opretholde og styrke den naturlige tarmflora. Menneskers tarmflora har faktisk en helt grundlæggende sammenhæng med menneskets overordnede helbred og funktionsdygtighed. Flere sygdomme kan nemlig relateres til en dårlig tarmflora. Det skyldes i høj grad, at en sund tarmflora er nøglen til et stærkt immunforsvar. Probiotika er så at sige et kosttilskud, der forebygger, og ligesom en multivitaminpille ikke bør stå i stedet for en sund og varieret kost, men som kan supplere kroppens eget indhold af gode bakterier. Måske bør du derfor overveje, om du vil styrke din tarmflora og dit helbred med probiotika.

Vis alle samarbejdspartnere