Luxplus Aps

Hår


Sådan finder du den bedste naturlige kosmetik

Selvom du elsker naturlighed, kan du godt elske kosmetik. Heldigvis findes der er lang række økologiske og naturlige produkter på markedet. Læs mere her om, hvordan du finder den bedste naturlige makeup.

De senere er der kommet et meget større fokus på, at de produkter, vi bruger på vores hud og i vores hår, skal være naturlige. Det har betyder et boom i udvalget af naturlige produkter. Det er helt fantastisk, at der noget til enhver smag. Et sted, hvor du kan finde et stort udvalg af kosmetik og beauty-produkter, er hos Luxplus.

Der er et par ting, der er gode at være opmærksom på, hvis man vil finde den bedste naturlige kosmetik. Det store boom har nemlig betydet, at der hurtigt er kommet mange produkter på markedet, og at der samtidig ikke er tilstrækkeligt defineret, hvad der gælder som naturligt. Derfor kan her finde tre hurtige tips til at finde den bedste naturlige kosmetik.

Kig efter mærkninger

Det bedste du kan gøre, når du kigger efter ny naturlig kosmetik, er at se efter mærkninger. Her findes en række forskellige mærker, der giver en garanti for, at kosmetikken er lavet af naturlige ingredienser. Det er for eksempel mærker som Ecocert, CosmeBio, NaTrue og BDIH. Her er der nemlig opstillet en række krav til kosmetikken, og du kan derfor sikker på naturligheden af den kosmetik, du køber.

Vær opmærksom på økologi vs. naturlighed

I det naturlige marked kan der godt blive kastet rundt med begreber som naturlighed og økologi. Her er det godt at være opmærksom på, at der er forskel på de to begreber. Der er nemlig ingen regler for, hvornår man må kalde noget naturligt. Til gengæld er der nogle private ordninger, der certificerer økologisk kosmetik.

Du kan altså se efter, hvorvidt et produkt er certificeret økologisk, og altså produceret af ingredienser, der er dyrket økologisk. I Danmark skal 95% af produktet være økologisk for, at man kan betegne produktet økologisk. Alternativt så vil der være angivet, hvor stor en procentdel af produktet, der er økologisk.

Kig på ingredienslisten

Det tredje og sidste råd til at vælge den bedste naturlige makeup er at læse ingredienslisten. Her kan du få et overblik over hvilke ingredienser (og hvor mange), der er naturlige versus kemiske. Du kan også se efter parfumer og parabener. Oftest vil det dog være angivet tydeligt, hvis produkter ikke indeholder hverken parfume eller parabener.

Hvis du synes, det er svært at overskue ingredienslisten (hvilket det ofte er), så kan du bruge en app fra Forbrugerrådet Tænk, der hedder Kemiluppen. Her scanner du blot produktet foran dig, og du får straks af vide, hvorhenne på den kemiske skala dette produkter befinder sig.

Vis alle samarbejdspartnere