Øjenhospitalet Danmark

Behandling

Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, Danmark

Akut brug for en øjenlæge? Her er svaret

Landet, og ikke mindst hele verden, åbner langsomt op igen, og hvor er det dog skønt. Alt er ved at blive, som det var engang, og samtidig med det er sommeren over os.

Der er dog nogle ting, der ikke er, som de var engang. Fordi landet har været lukket ned, har det været sværere at komme til øjenlæge. Grundet dette oplever øjenlæger landet over et massivt pres og har uhyre lange ventetider. Der er dog løsninger på dette.

En øjenlæge uden ventetid lyder næsten for godt til at være sandt lige i tiden, men de findes altså – og dem, der er, kan også deres håndværk. Rigtig mange øjenlæger har som sagt meget lange ventetid, og derfor er det vigtigt for dig, at du undersøger og opsøger de øjenlæger, som ikke har den samme ventetid – i hvert fald hvis du har et akut problem.

Hvis det er en øjenlågsoperation, du ønsker, findes der altså en øjenlæge til dig, som ikke har ventetid. Det kan være, du ønsker denne operation for at få et yngre og friskere look, eller at du simpelthen har behov for den, da dine tunge øjenlåg forstyrrer synsfeltet. Lige meget hvad skal du have din tid og din operation, hvis det er det, du ønsker, og det har du også mange muligheder for.

Vigtigheden af en øjenlæge

Det er vigtigt, at du har viden om dine øjne. Du bruger dem hver evigt eneste dag, og det er altså ikke bare lige sådan at få nogle nye.

Når det så er sagt, er du ikke øjenlæge, og du bliver det nok heller ikke lige foreløbigt. Derfor er det altså vigtigt, at du har en øjenlæge uden ventetid. Det er nemlig ekstremt vigtigt at besøge en øjenlæge, hvis du oplever problemer med dine øjne. Det kan forhindre eventuelle synsforstyrrelser og forebygge et dårligere syn.

Tørre øjne

Et problem, som rigtig mange af os oplever hver dag, men som man rent faktisk kan behandles for, er tørre øjne. Symptomerne på tørre øjne er blandt andet røde, irriterede øjne, at du oplever svie og sløret syn og meget mere. Det er noget, som irriterer mange. Rigshospitalet har faktisk lavet en undersøgelse på dette felt og har fundet ud af, at hele 24 % af folk i aldersgruppen 30-60 år oplever tørre øjne.

Brug din øjenlæge

Om det er tørre øjne, en øjenlågsoperation eller noget helt tredje, du søger, så sørg for at bruge din øjenlæge. Det er vigtigt, at du finder en øjenlæge uden ventetid, og når du så har fundet denne øjenlæge – så udnyt det. Hvis du er i tvivl om noget med dine øjne, eller du føler, at der er noget galt, så tøv ikke med at kontakte din øjenlæge. Han eller hun er der kun for at hjælpe dig.

Noget vigtigt, som du særligt skal være opmærksom på, er, hvis du har sukkersyge. Det kan give en masse komplikationer for dine øjne. Det er vigtigt at opdage dem i god tid, og du kan læse mere om dem på sundhed.dk.

Vis alle samarbejdspartnere