Husker du at forkæle dig selv? Guide til de bedste wellnesshoteller

Varmt vand, massage, beroligende lyde, sanseoplevelser og lækker gastronomi er noget af det, man kan opleve på et af de mange hoteller i og udenfor landets grænser, der tilbyder kurophold.

Uanset om man vil dele fornøjelsen med en ven, kæreste, søster eller mor, eller om man vil nyde den rene selvforkælelse, er et wellnessophold en oplagt mulighed for at lade de trætte batterier op og give sig selv og sin krop lidt kærlighed.

Vi er trætte og udmattede

Ny undersøgelse fra HOPE-projektet viser, at danskerne generelt er mere udmattede og stressede nu, end de var under forårets nedlukning, og det er derfor måske netop nu, der er behov for at trække stikket på bekymringerne og give sig selv lov til at slappe rigtigt i.

Både de unge og midaldrende føler sig stressede. Hele 48 procent af de danske unge oplever en grad af stress, mens det gælder for cirka hver tredje af de midaldrende.

Det er især usikkerheden, der presser os, og spørgsmål som, hvor længe nedlukningen vil vare, hvordan man skal gribe hverdagen an, hvornår vi kommer tilbage til normalen, kører rundt i danskernes hoveder og øger risikoen for angst og depression. Psykologforeningen ser alvorligt på udviklingen og opfordrer til, at vi tager det psykiske velbefindende mere alvorligt under krisen.

Mental omfavnelse

Et wellness ophold er ikke en kur mod alt, men kan være en måde at få et tiltrængt afbræk fra hverdagens usikkerhed og komme i kontakt med sin krop på en måde, mange ofte glemmer, når tankemyldret tager over.

Den rolige atmosfære og fokus på pleje kan være det tiltrængte boost, som gør, at man kan klare sig gennem de kommende måneders urolige strømninger, og gøre en bedre i stand til at udvise det overskud, som det forståeligt nok kan halte med efter et lille år levet på coronaens præmisser.

Der findes et hav af fantastiske wellness hoteller i Danmark og lige på den anden side af den tyske og svenske grænse, som står klar til at give dig den mentale omfavnelse, du trænger til.

Du kan læse mere om dem og booke dit ophold på spaopholdsguide.dk.

Vis alle samarbejdspartnere