Tandklinikken – Wølund & Wolf

Tænder


Sådan giver du et godt førstehåndsindtryk

 

Dette indhold er sponsoreret.

 

Vi vil allesammen gerne give et godt førstehåndsindtryk, når vi møder nye mennesker.

Uanset om det er til jobsamtalen, når du skal på date eller når du blot skal til et arrangement med nogen, som du ikke kender.

Undersøgelser viser at du har 7 sekunder. Derefter har personen overfor dig allerede dannet sig et indtryk af dig.

Dette indtryk skal der meget mere end 7 sekunder til at ændre, og det er derfor vigtigt, at førstehåndsindtrykket er godt.

 

Der er flere ting som påvirker, hvilket førstehåndsindtryk du efterlader dig. Det kan blandt andet være din hygiejne eller dit smil. Er du for eksempel ked at dit smil, pga. en dårlig tand, så viser du det ikke, og så kan du evt. med fordel kigge på en tandimplantat pris,så du kan få dit rigtige smil tilbage.

Du kan læse med herunder, hvor vi giver dig et par eksempler på, hvad du skal være opmærksom på.

Elsk dit smil og tænk på dit kropssprog

Dit kropssprog betyder mere end du tror, når en person du ikke kender skal danne sig et indtryk af dig. Hvem elsker ikke et smil? Med et godt smil og øjenkontakt så starter du godt ud.

Et smil kan både være med til at gøre dig og den anden person mere afslappet, og det viser at du er en positiv og glad person, som er rar at være omkring.

Samtidig skal du huske at holde øjenkontakt, da flakkende øjne kan være med til at give indtrykket af, at du enten er meget nervøs, eller måske ikke føler, at den anden person er vigtig nok til din opmærksomhed. Selvom det slet ikke er det du gerne vil udstråle, så skal du huske, at den anden person ikke ved, hvilken person du er.

Derudover er det også en god idé at rette ryggen, da det udstråler selvsikkerhed, og udvise imødekommenhed ved at have et åbent kropssprog, hvor du undgår at lægger armene eller benene over kors.

Se præsentabel ud

Det kommer heller ikke bag på mange, at det er vigtigt at have en god hygiejne og se velsoigneret ud. Start dagen med et bad så du dufter godt, og ikke har fedtet hår.

Det er også vigtigt, at du klæder dig passende til situationen. Hvis du skal til en jobsamtale i et revisionsfirma, så skal du tænke over at være finerer i tøjet, end hvis du skal starte på en ny uddannelse.

Det er altid vigtigt, at du for eksempel ikke har hullet tøj og udtrådte sko på.

Samtidig skal det også være noget som du har det godt i, så du kan slappe af og være dig selv i situationen.

Smil og vær dig selv, så er du allerede godt på vej.

Vis alle samarbejdspartnere