Tandkunsten

Tænder


Kom trygt til tandlægen

At frygte tandlægen er normalt for både børn og voksne, for ingen bryder sig om at blive stukket og skrabet i munden. Hos tandlægen er man sårbar, og derfor gør det mange mennesker utrygge.

Men et besøg hos tandlægen er nødvendigt indimellem. Her kan du læse og lære om, hvordan du gør dit tandlægebesøg mere komfortabelt, og hvordan du finder en god tandlæge. Der er ingen grund til at lade tænderne lide under utryghed, og det skal heller ikke veje på dig.

Hvis du frygter tandlægen

Hvis du frygter eller er utryg ved tandlægen, så er der nogle ting, du kan gøre. Det første og vigtigste er at informere din tandlæge om det. De har før oplevet folk, der ikke er komfortable ved situationen, og ved at give udtryk for det kan de tilpasse sig.

Du kan bede din tandlæge fortælle dig, hvad de laver og hvorfor de gør det, så du hele tiden forstår, hvad der sker. Så bliver du ikke forskrækket over de ting, der sker omkring dig, og du kan opnå en forståelse for de forskellige instrumenter.

Usikkerhed er den største årsag til frygt, så eliminér den ved at blive oplyst.

Forebyg skader på tænderne

Dit tandlægebesøg bliver kortere, billigere og nemmere, hvis du forebygger skader på dine tænder. Børst dem to gange dagligt, og undgå så vidt som muligt at skade dine tænder. Du forebygger skader ved at holde dig fra rygning og begrænse alkohol og indtagelsen af drikkevarer med kulsyre.

Kaffe er en anden udfordring for dine tænder, men du skal selvfølgelig ikke fjerne alle dine yndlingsting, bare fordi du passer på tænderne. Du kan finde den gyldne mellemvej ved at bruge tandtråd og huske at børste tænder og ved ikke at gå amok i de ting, der kan skade emaljen på dine tænder.

Sådan finder du en god tandlæge

En god tandlæge er en tandlæge, der lytter til dig. Hvis du oplever, at din tandlæge ikke respekterer eventuel utryghed, bør du overveje at skifte. Du kan finde en tandlæge Østerbro eller i resten af landet ved at søge på nettet eller få anbefalinger fra venner eller familie. Hvis du nyligt er flyttet, er det godt at flytte tandlæge hurtigst muligt, hvis der skulle ske et uheld.

Har du fundet en tandlæge i en anden landsdel, som du er glad ved, kan du beholde dem. Men hav altid en backup, hvis du kommer til skade med tænderne.

Vis alle samarbejdspartnere