Pasta med kødsovs

Foto: Iben Kaufmann og Line Falck

Hverdagsmad er også praktisk mad, som hele familien gider. Prøv denne klassiker med masser af skjulte grøntsager.

Det skal du bruge:

400 g fuldkornspasta, eksempelvis spaghetti

2 løg eller 1 porre

3 gulerødder eller 2 persillerødder

2 stænger bladselleri

400 g hakket okse-, svine-, lamme- eller kyllingekød, maksimalt 10 % fedt

1 spsk. olie, eksempelvis olivenolie eller koldpresset rapsolie

1 dåse flåede, hakkede tomater, 400 g

70 g tomatkoncentrat

2 dl bouillon

1 spsk. tørret oregano

1 tsk. frisk eller tørret timian

1 ½ tsk. groft salt

Peber
Tilbehør

200 g fine ærter fra frost

Sådan gør du:

Kog pastaen efter anvisningen men uden salt, da resten af retten giver smagen. Skær løg, gulerødder og bladselleri i fine tern. Hak det eventuelt i en foodprocessor. Svits kødet i en gryde i olie til det har skiftet farve. Tilsæt løg, gulerødder, bladselleri, flåede tomater, tomatkoncentrat og bouillon. Krydr med oregano, timian, 1 tsk. salt og peber. Lad kødsovsen småkoge uden låg i cirka 20 minutter. Rør jævnligt i gryden. Smag til med ½ tsk. salt og peber. Kog de frosne ærter cirka 1 minut i usaltet vand. Lad dem dryppe af i en sigte.


Undgå madspild

Gulerødder, pastinakker og persillerødder kan holde sig 2-3 uger i køleskabets grønsagsskuffe. Pak dem i plastposer.

Hvis du har en rest af kødsovsen tilovers, kan du sætte den i køleskabet, lige så snart I er færdige med at spise. Retten kan opbevares tildækket i køleskabet et par dage. Varm retten godt igennem inden servering.

Ugeplan – sådan lever du sundere med kostrådene

På hjemmesiden altomkost.dk har Fødevarestyrelsen offentliggjort en lang række opskrifter og publikationer, som kan inspirere til en sundere hverdag. Opskrifterne her passer til en familie på fire og er alle fra publikationen Ugeplan – sådan lever du sundere med kostrådene, som kan hentes gratis på hjemmesiden. Og alle opskrifter er selvfølgelig nøglehulsmærkede.