En hurtig og nem ret med tun fra dåse. Vælg en god kvalitet af tun i olie – det gør hele forskellen.
1 bundt forårsløg
1 spsk. olivenolie
1 tsk. karry
1 tsk. tørret chili
1 lille bundt basilikum (både stilke og blade)
2 dåser tun i olie (280 g tun)
2 dåser flåede tomater
200 gram frisk spinat
Salt og peber
400 gram rå fuldkornspasta
50 gram revet parmesan
Rens forårsløg og skær i tynde skiver. Skyl basilikum. Tag blade af stilke og hak stilkene fint. Gem bladene. Opvarm olien i en tykbundet gryde. Svits forårsløg, basilikumstilke, chili og karry ved svag varme i et par minutter. Åbn tun og hæld olien fra. Del den i flager med en gaffel . Skru op til medium varme og tilsæt tun og tomat til forårsløgene. Skyl spinat og lad den dryppe af. Tilsæt spinat og lidt salt og peber til tomatsovsen, og lad sovsen småsimre i 20 minutter. Kog pasta efter anvisning på pakken og lad pastaen dryppe af i et dørslag efter endt kogetid. Hak basilikumblade fint. Vend pastaen i sovsen sammen med basilikum og fintrevet parmesanost. Smag retten til og servér med det samme.
Tip til opskriften
Forårsløg kan erstattes af et rødløg i opskriften, hvis man ønsker en mildere løgsmag.
FaktaOpskrifterne kommer fra bogen ’10 Kostråd – 10 familier’ skrevet af Stine Junge Alberchtsen, som også har været medforfatter på den populære FODMAP diæt, der kom sidste år. I bogen gennemgår forfatteren kostrådene, og de ti familier giver deres bedste tip fra hverdagen. Bogen er udkommet på Muusmann Forlag og koster 250 kroner i vejlendende udsalg. |