Pestobagt brosme på tomatchutney

Opskrift på pestobagt brosme på tomatchutneyfra bogen God Fisk – Let at lave.

Pesto:

1 bakke frisk basilikum

1-2 fed hvidløg

50 g pinjekerner

1⁄2 tsk. salt

50 g friskrevet parmesan

1⁄2 -1 dl olivenolie

Sådan gør du:

Læg basilikum, hvidløg, pinjekerner, salt og parmesan i en foodprocessor elller blender. Kør i cirka 10 sekunder. Hæld olien i lidt ad gangen.

Chutney:

1⁄2 kg tomater

3 fed hvidløg

saften af 1 lime

2-3 spsk. olivenolie

1 spsk. sukker

1 tsk. salt, friskkværnet peber

Sådan gør du:

Skær tomaterne i 1 cm tykke skiver, og snit hvidløgene fint. Vend alle ingredienser sammen i et ovnfast fad. Bag i cirka 20 minutter.


Fisk:

700-800 g brosmefilet (eller filet af lange eller lyssej)

Sådan gør du:

Gå fiskefileterne efter for ben. Skær dem ud i portionsstykker, så der er 4-8 stykker. Smør pesto på fiskestykkerne. Læg dem på en plade med bagepapir, og bag dem cirka 10-12 minutter ved 200 grader – afhængigt af tykkelse. Anret fisken oven på tomaterne.

Tilbehør: ovnstegte kartofler og evt. brød

Tip!

Chutneyen fungerer både som sauce og tilbehør. Den kan spises varm, lun eller kold og smager godt til al slags fisk.

 

Om bogen:

God fisk – Let at lave er skrevet af Kirsten Høgh Fogt og Marianne Kastberg, som også står bag den gamle klassiker God mad – Let at lave. Bogen er udgivet på forlaget Lindhardt og Ringhof og koster kr. 249,95 i vejledende udsalg.