Opskrift på pestobagt brosme på tomatchutneyfra bogen God Fisk – Let at lave.
Pesto:
1 bakke frisk basilikum
1-2 fed hvidløg
50 g pinjekerner
1⁄2 tsk. salt
50 g friskrevet parmesan
1⁄2 -1 dl olivenolie
Læg basilikum, hvidløg, pinjekerner, salt og parmesan i en foodprocessor elller blender. Kør i cirka 10 sekunder. Hæld olien i lidt ad gangen.
Chutney:
1⁄2 kg tomater
3 fed hvidløg
saften af 1 lime
2-3 spsk. olivenolie
1 spsk. sukker
1 tsk. salt, friskkværnet peber
Skær tomaterne i 1 cm tykke skiver, og snit hvidløgene fint. Vend alle ingredienser sammen i et ovnfast fad. Bag i cirka 20 minutter.
Fisk:
700-800 g brosmefilet (eller filet af lange eller lyssej)
Gå fiskefileterne efter for ben. Skær dem ud i portionsstykker, så der er 4-8 stykker. Smør pesto på fiskestykkerne. Læg dem på en plade med bagepapir, og bag dem cirka 10-12 minutter ved 200 grader – afhængigt af tykkelse. Anret fisken oven på tomaterne.
Tilbehør: ovnstegte kartofler og evt. brød
Tip! Chutneyen fungerer både som sauce og tilbehør. Den kan spises varm, lun eller kold og smager godt til al slags fisk. |
Om bogen: God fisk – Let at lave er skrevet af Kirsten Høgh Fogt og Marianne Kastberg, som også står bag den gamle klassiker God mad – Let at lave. Bogen er udgivet på forlaget Lindhardt og Ringhof og koster kr. 249,95 i vejledende udsalg. |