Kogte, afkølede bønner eller bønner fra dåse kan bruges. Hvide bønner, butterbeans og kikærter er særligt velegnede i røde smoothies med hindbær eller jordbær. Sorte bønner er særligt velegnede i smoothies med skovbær, blåbær eller kakao. Du kan med fordel koge en stor portion bønner og lægge i fryseren, så du hele tiden har bønner til dine smoothies og den øvrige madlavning. Bønnerne kan bruges frosne i smoothien.
Til 2-3 personer
100 g jordbær, frosne
100 g hindbær, frosne
2 modne bananer
100 g kogte butterbeans / hvide bønner*
En klump rå rødbede
1 spsk. citronsaft
3 dadler (uden sten)
Evt. 1 tsk. vaniljesukker
4 dl sojamælk eller anden plantemælk
*Hvis du selv koger bønnerne, svarer det til 50 gram tørrede bønner, der skal udblødes i 8 timer og dernæst koges i cirka 45 minutter. Brug eventuelt bønner fra dåse, hvis det skal gå hurtigere.
Blend alle ingredienserne. Smag eventuelt smoothien til med citronsaft og vaniljesukker, så den bliver præcis, som du kan lide den.
Tip: Tilsæt gerne knuste hørfrø eller chiafrø, hvis du vil give smoothien et omega 3-boost. Det er en fordel at knuse frøene på forhånd i en elektrisk kaffekværn, da det ikke er sikkert, at blenderen kan findele dem helt.
Fra bogen “Vegansk madglæde” af Mia Sommer