Pink smoothie med bønner

Af: Mia Sommer

Kogte bønner i smoothies lyder måske underligt, men tænk over det: Det er ikke mere underligt end sojamælk, som jo er sojabønner blendet med vand. Bønner gør smoothies mere mættende og næringsrige, for de indeholder godt med proteiner, mineraler og kostfibre, og er der bønner i en smoothie, kan den for alvor udgøre et hovedmåltid.

Kogte, afkølede bønner eller bønner fra dåse kan bruges. Hvide bønner, butterbeans og kikærter er særligt velegnede i røde smoothies med hindbær eller jordbær. Sorte bønner er særligt velegnede i smoothies med skovbær, blåbær eller kakao. Du kan med fordel koge en stor portion bønner og lægge i fryseren, så du hele tiden har bønner til dine smoothies og den øvrige madlavning. Bønnerne kan bruges frosne i smoothien.

Til 2-3 personer

Det skal du bruge

100 g jordbær, frosne

100 g hindbær, frosne

2 modne bananer

100 g kogte butterbeans / hvide bønner*

En klump rå rødbede

1 spsk. citronsaft

3 dadler (uden sten)

Evt. 1 tsk. vaniljesukker

4 dl sojamælk eller anden plantemælk

*Hvis du selv koger bønnerne, svarer det til 50 gram tørrede bønner, der skal udblødes i 8 timer og dernæst koges i cirka 45 minutter. Brug eventuelt bønner fra dåse, hvis det skal gå hurtigere.

Sådan gør du

Blend alle ingredienserne. Smag eventuelt smoothien til med citronsaft og vaniljesukker, så den bliver præcis, som du kan lide den.

Tip: Tilsæt gerne knuste hørfrø eller chiafrø, hvis du vil give smoothien et omega 3-boost. Det er en fordel at knuse frøene på forhånd i en elektrisk kaffekværn, da det ikke er sikkert, at blenderen kan findele dem helt.

Fra bogen “Vegansk madglæde” af Mia Sommer