Pocheret vinterfrugt med crème anglaise

TIL 4 PERSONER

Til frugten

1 kvæde, skrællet, udkernet og skåret i kvarte

2 pærer, som ovenfor

2 æbler, som ovenfor

2 figner, i kvarte

2 blommer, udstenede og skåret i kvarte

500 ml frugtagtig rødvin

100 g sukker

1 stang kanel

1 laurbærblad

Et par kryddernelliker

1 stjerneanis

Et par skiver appelsin

Til crème anglaisen

150 ml sødmælk

Korn fra 1 stang vanilje

4 æggeblommer

50 g sukker

Du kunne også sagtens servere dette her til morgenmad en dag i juleferien, og du kan bruge alle mulige andre spændende frugtkombinationer end denne. Det fungerer fint som dessert efter et solidt måltid.

Pocher frugten i en stor gryde med en lille smule vand. Begynd med kvæden. Pocher den i cirka 8 minutter. Kom pære og æble ved og giv det 10 minutter mere. Når der er 5 minutter tilbage, tilføjer du figner og blommer.

I en anden gryde blander du vin, sukker, kanel, laurbær, kryddernelliker, stjerneanis og appelsin og bringer det i kog. Lad det simre i 10-15 minutter. Når både frugten og vinsiruppen er kølet af, hælder du siruppen over frugten og lader det stå tildækket i køleskabet natten over.

Lav crème anglaisen kort før servering. Bring mælk og vanilje i kog.

Tag det af varmen og lad det stå og trække. I en skål, der kan tåle varme, pisker du æggeblommer og sukker sammen. Stil skålen ned i en gryde kogende vand. Pisk livligt. Kom gradvist vaniljemælken ned til æggeblommerne og sukkeret og fortsæt med at røre, mens det bliver tykkere. Tag det af varmen og server det over frugten.