Rabarbertrifli med flødeskum

Hvem elsker ikke trifli, denne himmelske kombination af frugtgrød, makron og flødeskum? Trifli kan laves på alle mulige forskellige bær og frugter, der forinden er gjort til kompot eller grød.

Til 4 personer

Du skal bruge:

Rabarbergrød

600 g rabarber 100 g sukker

Trifli

160 g kernebrød 20 g smør

20 g sukker

100 g makroner 1⁄2 dl piskefløde

 

Sådan gør du:

Rabarbergrød: Skær rabarberne i små stykker á ca. 2 cm, kom dem i en gryde, og drys dem med sukker. Lad rabarberne simre i 20-30 min. ved lav varme under låg, indtil de har fået grødkonsistens.

Trifli: Riv brødet på et rivejern, eller kør det til smulder på en foodprocessor. Smelt smørret på en pande, og steg brødsmulderet sprødt ved lav varme. Drys så med sukker, og vip panden frem og tilbage, indtil sukkeret begynder at karamellisere. Hæld smulderet over på en plade eller et fad, og lad det køle af. Knus makronerne groft, og bland dem med brødsmulderet. Pisk fløden til en let flødeskum.

Spisetid: Læg skiftevis et lag rabarbergrød, et lag makronblanding og et lag flødeskum i fire drikkeglas eller i et fad, og gentag, til der ikke er mere.