Hvem elsker ikke trifli, denne himmelske kombination af frugtgrød, makron og flødeskum? Trifli kan laves på alle mulige forskellige bær og frugter, der forinden er gjort til kompot eller grød.
Til 4 personer
Du skal bruge:
600 g rabarber 100 g sukker
160 g kernebrød 20 g smør
20 g sukker
100 g makroner 1⁄2 dl piskefløde
Rabarbergrød: Skær rabarberne i små stykker á ca. 2 cm, kom dem i en gryde, og drys dem med sukker. Lad rabarberne simre i 20-30 min. ved lav varme under låg, indtil de har fået grødkonsistens.
Trifli: Riv brødet på et rivejern, eller kør det til smulder på en foodprocessor. Smelt smørret på en pande, og steg brødsmulderet sprødt ved lav varme. Drys så med sukker, og vip panden frem og tilbage, indtil sukkeret begynder at karamellisere. Hæld smulderet over på en plade eller et fad, og lad det køle af. Knus makronerne groft, og bland dem med brødsmulderet. Pisk fløden til en let flødeskum.
Spisetid: Læg skiftevis et lag rabarbergrød, et lag makronblanding og et lag flødeskum i fire drikkeglas eller i et fad, og gentag, til der ikke er mere.