4 skiver bondebrød, ca. 1 cm tykke
FYLD:
4 grønne asparges
1 skalotteløg
8 friske blade ramsløg
2 spsk revet ost, gerne comté eller gruyere-typen
2 spsk olivenolie
1 spsk æbleeddike
Friske ramsløgsblomster
Salt og peber
GREJ:
En lille udstikker (ca. 5 cm i diameter)
Udstik små runde brød af skiverne, ca. 12 i alt (tre til hver person). Grill dem på begge sider på en grill eller en grillpande.
Bræk den træede ende af aspargesene og pil skalotteløget. Kom begge dele i en foodprocessor sammen med ramsløg, osten, olivenolie, æbleeddike, salt og peber og kør det sammen til en masse med en fast konsistens. Alternativt kan du også hakke det fint med en kniv. Massen skal kunne formes til små ’æg’. Smag den til.
Form ’æg’ med en ske og placér et æg på hvert af de små brød. Drys med lidt ramsløgsblomster og stænk med olivenolie.
Fra bogen ‘To sider af samme smag’ af Jesper Vollmer.