Reje og mango-cocktail

Af Anette Harbech Olesen, madekspert, forfatter og blogger

Fra denne ret får du omega-3, -6, -7 og -9-fedt i store mængder. Omegafedt-syre virker som styrkende og nærende smørelse for kroppen og huden. Disse fedtsyrer sørger desuden for at holde dit kolesteroltal nede, da det sunde fedt opløser det usunde fedt, der ellers vil lagre sig i kroppen.

TID: 10 minutter

ANTAL: 4

__________

DU SKAL BRUGE:

  • 1 moden mango
  • 1 lille rødløg
  • 1 bundt koriander
  • Saft fra 2 lime
  • 1 tsk. fiskesauce
  • ½-1 rød chili
  • 2 spsk. sesamolie
  • 12 tigerrejer
  • 1 spsk. Rapsolie

__________

SÅDAN GØR DU:

1) Del mangoen ved at skære langs stenen,

fjern stenen, og skær skrællen af mangoen

med en skarp kniv. Skær mangoen i terninger

på 1 x 1 cm. Pil og skær løget i fine

terninger. Hak koriander let groft.

 

2) Bland mango, rødløg og koriander sammen,

mariner med limesaft og fiskesauce.

Del chilien, fjern kornene, og skær den i

fine terninger. Drys på salsaen.

 

3) Pil rejerne, skær et snit i ryggen, og fjern

den tarmstrengen. Varm en pande, og steg

rejerne, til de bliver røde og sprøde. Sæt

rejerne på spyd, og server med den skønne

salsa.

 

Kilde: www.madforlivet.com