Rejecocktail

Af: Anette Sams & Majbritt Louring Engell

Foto: Mikkel Adsbøl

Giv din rejecocktail lidt flere grove grønsager og gør noget godt for din mæthed og dit blodsukker.

2 portioner

 

Det skal du bruge:

  • 1-2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 100 g rosenkål, skåret i tynde skiver
  • lidt salt
  • 200 g spidskål, almindelig eller rød, snittet fint
  • 2 dl butterbeans, forkogte
  • 1 dl ærter, friske eller fra frost
  • en humpel agurk, skrællet og skåret i tern
  • 200-250 g frosne rejer eller rejer i lage
  • saft og fintrevet skal af 1 økologisk citron
  • salt og peber.

Pynt:

  • Frisk dild.

Dressing:

  • 100 g skyr
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1-2 spsk. rødbedeketchup – kan erstattes med tomatpuré
  • en håndfuld purløg, hakket fint
  • 1 bananløg, hakket fint
  • 1 knsp. paprika
  • 1 knsp. stødt muskatnød
  • salt og peber, frisk dild.

 

Sådan gør du:

Rejecocktail

Varm olien op på en pande og steg rosenkålen i olie et par minutter. Drys med salt. Tilberedningen tager dens bitre smag.Bland spidskål med rosenkål, butterbeans, ærter, agurk, rejer og vend det med citronsaft og -skal. Drys med salt og peber. Anret rejecocktailen i høje glas eller skåle og pynt med frisk dild.

Dressing
Rør dressingen sammen.

Smag til med salt og peber.
Fordel dressingen over rejecocktailen og pynt med dild.

Kulhydrattilskud:
Server rugbrød eller andet
grovbrød til retten.

 

Fra bogen ‘Sandheden om sukker går i køkkenet’ af Anette Sams og Majbritt Louring Engell.