Giv din rejecocktail lidt flere grove grønsager og gør noget godt for din mæthed og dit blodsukker.
2 portioner
Det skal du bruge:
- 1-2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
- 100 g rosenkål, skåret i tynde skiver
- lidt salt
- 200 g spidskål, almindelig eller rød, snittet fint
- 2 dl butterbeans, forkogte
- 1 dl ærter, friske eller fra frost
- en humpel agurk, skrællet og skåret i tern
- 200-250 g frosne rejer eller rejer i lage
- saft og fintrevet skal af 1 økologisk citron
- salt og peber.
Pynt:
Dressing:
- 100 g skyr
- 2 spsk. mayonnaise
- 1-2 spsk. rødbedeketchup – kan erstattes med tomatpuré
- en håndfuld purløg, hakket fint
- 1 bananløg, hakket fint
- 1 knsp. paprika
- 1 knsp. stødt muskatnød
- salt og peber, frisk dild.
Sådan gør du:
Rejecocktail
Varm olien op på en pande og steg rosenkålen i olie et par minutter. Drys med salt. Tilberedningen tager dens bitre smag.Bland spidskål med rosenkål, butterbeans, ærter, agurk, rejer og vend det med citronsaft og -skal. Drys med salt og peber. Anret rejecocktailen i høje glas eller skåle og pynt med frisk dild.
Dressing
Rør dressingen sammen.
Smag til med salt og peber.
Fordel dressingen over rejecocktailen og pynt med dild.
Kulhydrattilskud:
Server rugbrød eller andet
grovbrød til retten.
Fra bogen ‘Sandheden om sukker går i køkkenet’ af Anette Sams og Majbritt Louring Engell.