Ribeye med rygeost-kartofler

Af: Christian Bitz og Claus Holm

Foto: Fra bogen 'Grillrevolution'

Ribeye er ikke utraditionel grillmad, men med denne opskrift følger lækkert grillet grønt og smagfulde kartofler, der gør det lidt sjovere for kroppen at være med.

Til 4 personer

Du skal bruge:

1 broccoli

røget salt

rapsolie

1 citron, saft

100 g rygeost

1 tsk tørret chili

1 frisk chili, finthakket

600 g nye kartofler, kogte

4 ribeye steaks

friske urter, f.eks. timian, rosmarin

Sådan skal du gøre:

Flæk broccolien, og grill den på begge sider i 5-7 minutter i alt. Krydr den efterfølgende med røget salt, rapsolie og citronsaft.

Rør rygeost med tørret chili, og drys med frisk chili på toppen. Spis nye danske kartofler til.

Grill bøfferne på begge sider i ca. 8-10 minutter i alt, og kom friske urter på.

Server bøfferne med grillet broccoli og kartofler med rygeost.

Fra ‘Grillrevolution’ af Christian Bitz og Claus Holm.