Tilbehør el. forret til 3 personer
Rødbede-kartoffelmos
Ingefæræbler
Mos: Skær kartofler og rødbeder i grove stykker, og kom dem op i en lille gryde. Hæld koldt vand på, og tilsæt rigeligt salt. Bring det hele i kog, og lad det simre under låg i ca. 15 minutter, eller indtil grøntsagerne er møre. Hæld vandet fra og mos grøntsagerne meget groft med et piskeris. Lad være med at piske det sønder og sammen, for det gør smagsoplevelsen ekstra charmerende, når man sætter tænderne i nogle mellemstore rødbedestykker. Skær smørret i små tern og rør det i mosen, så den samler sig.
Ingefæræbler: Halver æblerne, og fjern kernehusene. Skær æblerne i tynde både og vend dem sammen med ingefær, limesaft, og krydr med salt. Sæt til side. Varm en pande op, og hæld lidt olivenolie på. Steg rødbedestængler og -blade i 1-2 minutter, eller indtil de er let møre og knasende. Tag panden af varmen. Server mosen rygende varm med stegte rødbedetoppe og rå ingefæræbler som topping.
TIP: Kan du ikke få rødbeder med top, så fungerer både palme, spidseller grønkål mindst lige så godt som knasende varm topping. Man kan sagtens lave mosen et par timer før, den skal spises. Faktisk bliver farven skønnere og mørkere, jo længere den står. Æblemængden er voldsom, men bare rolig: Det virker.
Af: Kille Enna