Rødbederisotto med gedeost og timian

Af: Sebastian Randrup

Foto: Forlaget Aronsen

 

1 person

 

Det skal du bruge:

  • 1 lille rødbede
  • ca. 8 dl hønsebouillon
  • et løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. smør
  • 120 g risottoris (arborio eller canolli)
  • revet skal og saft af 1 usprøjtet citron
  • 50 g blød gedeost
  • 1 kvist timian
  • salt og friskkværnet peber

 

Sådan gør du:

 

  1. Start med at skrælle rødbeden, og skær den i mindre stykker.
  2. Kog den helt mør i hønsebouillon i ca. 15-20 minutter, alt efter størrelsen på rødbedestykkerne.
  3. Blend den møre rødbede til en creme med 1 dl af bouillonen, og sæt den til side.
  4. Lad bouillonen koge videre i gryden.
  5. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint.
  6. Smelt smørret på en pande med høj kant ved middel varme, og steg løg og hvidløg i 3-4 minutter.
  7. Hæld risene på panden, og steg dem med i ca. 4 minutter (det får risene til at åbne sig, så de kan opsuge bouillonen).
  8. Hæld den varme bouillon i risene lidt ad gangen, og lad den koge næsten væk hver gang, inden du tilsætter mere.
  9. Rør mere eller mindre konstant i gryden under hele processen. Efter ca. 20 minutter bør risene være møre, og risottoen let flydende. Smag på et af riskornene – de må gerne stadig have lidt bid.
  10. Tilsæt rødbedecremen, 5 minutter inden risottoen er færdig.
  11. Smag risottoen til med salt, peber, citronskal og -saft, når den har den konsistens, du gerne vil have.
  12. Servér risottoen med smuldret gedeost og frisk timian.