Rødbedesuppe med gedeostecreme

Af: Sebastian Randrup

Foto: Forlaget Aronsen

 

2 personer

 

Det skal du bruge:

  • 250 g rødbeder
  • 1 hønsebouillonterning
  • 4 dl vand
  • 2 spsk. yoghurt
  • 60 g blød gedeost
  • saft og revet skal af 1 usprøjtet citron
  • evt. 1 kvist frisk timian
  • salt og friskkværnet peber
  • Du skal også bruge en blender

 

Sådan gør du:

 

  1. Skræl rødbederne, og skær dem i mindre stykker.
  2. Kom dem i en gryde sammen med hønsebouillonterning og vand, og kog dem i ca. 30 minutter, til de er møre.
  3. Lav imens gedeostecremen: Bland yoghurt, gedeost, saften af en halv citron og revet citronskal af en hel, og smag til med salt og peber.
  4. Blend de møre rødbeder med kogevandet.
  5. Smag suppen til med saften af ó citron og masser af salt og peber.
  6. Servér suppen med gedeostcremen og lidt revet citronskal oven på. Pynt eventuelt med frisk timian.

Gem lidt af suppen til Rødbederisotto med gedeost og timian.
En rest suppe kan fryses ned – den kan holde sig i fryseren i ca. tre måneder.