Rødgrød med flødeskum

Af: Hels-redaktionen

Foto: Stine Christiansen

Hvem husker ikke bedstemors rødgrød med fløde på en lys sommeraften efter aftensmaden? På et brunchbord er det også en sikker vinder, så lav den endelig, når alle bærrene er modne – eller snyd dig til lidt sommerstemning ved at bruge frosne bær .

Til 6 personer

Det skal du bruge:

  • 125 g jordbær 125 g ribs
  • 125 g solbær 125 g brombær 125 g sukker
  • 1 dl vand
  • 1 spsk . kartoffelmel
  • 125 g hindbær
  • Citronmelisseblade til pynt
  • 1/4 l piskefløde
  • Skovsyreblade til pynt

Sådan gør du:

Skyl alle bær undtagen hindbær og brombær .

Nip bærrene, fjern stilkene, og kom jordbær, ribs, solbær og brombær i en gryde med sukker og vand .

Lad det koge op, og fjern forsigtigt eventuelt skum . Lad grøden koge ved lav varme i 3-4 minutter.

Rør kartoffelmel ud i lidt koldt vand . Tag gryden af varmen, og tilsæt lidt efter lidt kartoffelmels-blandingen, mens du rører i det, til det har en passende konsistens.

Kom til sidst hindbærrene i bortset fra nogle til pynt, og rør dem sammen med grøden. Smag eventuelt til med sukker. Drys til sidst grøden med sukker, så den ikke trækker skind, og stil den på køl.

Server rødgrøden i portionsskåle med en klat letpisket flødeskum og et halvt hindbær på toppen.

Pynt med blade fra citronmelisse og skovsyre. Grøden kan holde sig 14 dage på køl i en lufttæt beholder.

(Også til vegetarer og dem, der ikke ønsker gluten).

Fra bogen ‘Brunch til fester og hygge’ af Agnete og Poul Wulff.

Opskrifter

15. august 2019

Grøntsagsfritters med røget laks og råkost

Opskrift på let frokost, der både mætter og giver god næring....

vis mere

Lyt til podcast

8. august 2019

Rustik tomatsuppe med bønner samt grøntsagsfritters

En tomatsuppe med ekstra bid og smag – så den både nærer og mætter....

vis mere

Lyt til podcast

18. juli 2019

Krabbeomelet med strandmælde og fermenteret tomat

Du skal selv ud og finde indholdet, før du kan sætte tænderne i den...

vis mere

Lyt til podcast

11. juli 2019

Urtebuket med reduktion af krabbebisque i salatblade

Krabbebisque er både smagfuld og lækkert – og så kan du sagtens lave...

vis mere

Lyt til podcast

4. juli 2019

Østers med roseneddike, salturt og strandasters

Det kan sagtens ligne gourmetmad, når man samler mad i naturen. Især hvis...

vis mere

Lyt til podcast