Tænk gerne over at få julebordet til at se indbydende ud med en variation af farver. En lækker rødkålssalat kan være med til at bidrage med et tiltrængt skud farve til det ellers meget brune julebord. Det behøver slet ikke være så kompliceret at få lidt frisk grønt på bordet.
Tilbehør til 6 personer
400 g rødkål
½ hokkaido
Rapsolie
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. urtesalt
3 appelsiner
2 dl bredbladet persille
50 g hasselnødder
Forvarm ovnen til 180 grader. Snit rødkålen fint. Rens græskarret, og skær det i tern. Vend terningerne med olie, hvidløgspulver og salt, og bag dem, til de er gyldne og møre.
Skræl og skær appelsinerne i fileter. Hak persillen. Rist nødderne, og hak dem. Bland det hele sammen til en frisk rødkålssalat.
Fra ‘Vegansk Julemad – Plantebaserede opskrifter til jul og julefrokost’ af Thomas Erex.