Røget makrel med spicy dressing, valnødder og tomater

Af Anette Harbech Olesen, madekspert, forfatter og blogger

Makrel indeholder selen, der giver en smuk glans til hud og hår samt god neglevækst. Ydermere er den rig på D-vitamin, der giver kroppen energi og styrke. Tomat er rig på betakaroten, C-vitamin og E-vitamin samt nærende mikronæringsstoffer med cellebeskyttende, antioxiderende virkning for dine celler. Basilikum styrker immunforsvaret og virker antiinflammatorisk.

ANTAL: 4 personer

TID: 15 minutter

__________

DET SKAL DU BRUGE:

  • 1 røget makrel
  • 8 cherrytomater, gerne
  • blandede gule og røde
  • 10 valnøddekerner
  • 6 stilke basilikum
  • DRESSING
  • 200 ml hytteret
  • 8 dråber tabasco
  • Havsalt

PYNT:

7 stilke basilikum

__________

SÅDAN GØR DU:

1) Fjern hovedet på makrellen, og åbn den

på bugen. Kør en skarp kniv langs skindsiden,

så slipper kødet nemmere skindet.

Fjern forsigtigt benene, så kødet er lige til

at tage ud.

 

2) Del tomaterne i halve, og hak valnødderne

let groft. Pil basilikum-bladene af stilkene,

og hak dem let groft. Gem lidt hele blade til

pynt. Vend forsigtigt tomat, valnødder og

basilikum med hytteret. Krydr med tabasco

og salt.

 

3) Drys med basilikum.

 

Kilde: www.madforlivet.dk