Rosenkålssalat med sorte ris, gojibær og avocado

Du skal bruge:

150 g sorte ris

5 rå rosenkål – skåret fint

2 avocadoer – skåret i bidder

1 håndfuld gojibær

1 bundt dild – grofthakket

Marinade

saft af 1 citron

2 spsk æbleddike

5 spsk olivenolie

havsalt

Sådan gør du:

Når risene er kogt som anvist på posen og kølet af, blander du dem med de finthakkede rosenkål, gojibær og avocado.

Hæld til sidst marinaden over. Så simpelt, men så smukt.

Om retten:

Denne salat er et sandt farveorgie, og som jeg har lært, står forskellige farver for forskellige vitaminer – derfor er denne salat en vitaminbombe. Derudover vil den pga. af sin skønhed sætte fut i dine sanser, hvilket betyder, at du fordøjer maden bedre. Men vigtigst af alt smager den helt fortryllende.

De sorte ris er meget rige på mineraler og fibre. Gojibær er en stærk antioxidantkilde og giver det perfekte smagspift til en fin salat. Avocadoen er fyldt med gode fedtstoffer, og rosenkål er det fineste ‘dukkekålhoved’ fyldt med mineraler.