Rugbrødsmuffins med fuldkornsspelt

Lav rugbrødsmuffins med fuldkornsspelt

Du skal bruge


Udstyr:

Røremaskine, muffinforme


Fordej:

400 g rugsurdej

ca. 3 dl vand

ca. 3 ½ dl maltøl

20 g salt

2 ½ spsk. bygmaltsirup

300 g fuldkornsspeltmel

300 g fuldkornsrugmel

125 g frø (hørfrø, solsikkefrø eller sesamfrø, eller en blanding)

Dej:

Hele fordejen

300 g vand

400 g fuldkornsrugmel

Pynt:

Lidt frø

Sådan gør du:

Alle ingredienser til fordejen kommes i røremaskinen, og dejen æltes i 10 min., hvorefter den tildækkes og stilles til hævning ved stuetemperatur til næste dag.

Bland mel og vand i fordejen. Ælt igen på røremaskinen i 10 min. Dejen skal være som en blød, klistret grød. Kom 400 g af dejen i en beholder med tætsluttende låg. Drys lidt salt på toppen af dejen, før du lægger låget på og stiller den i køleskabet til næste gang, du vil bage rugbrød.

Forvarm ovnen til 180 grader.

Fyld dejen i muffinforme, og bag dem til små madpakkebrød eller kuvert/frokostbrød.

Formene sættes på en plade midt i ovnen, og bagetiden er ca. 1 time.