Rugdrys med nødder og bær

Til 20 spsk.

Ingredienser:

2 skiver daggammelt fuldkornsrugbrød (ca. 100 g)
50 g havregryn (ca. 2 dl)
1 spsk. brun farin
20 g valnødder (ca. 5 stk.)
20 g tørrede kirsebær

Sådan gør du:

Skorperne skæres af rugbrødet. Herefter smuldres det fint med fingrene. Rugbrødet ristes på en tør pande ved middel varme i ca. 10 min. Der røres i blandingen undervejs.
Havregryn og brun farin tilsættes og ristes med, til havregrynene er gyldne. Blandingen afkøles på et stykke bagepapir. Valnødderne hakkes og ristes på en tør pande.
De blandes med rugbrød og havregryn. De tørrede kirsebær hakkes fint og blandes i myslien.

Servering:

Rugdrys med nødder og bær serveres som drys på syrnet mælkeprodukt.
Variation:
Tørrede blåbær eller tranebær kan erstatte kirsebær.

Opbevaring:

Rugdrys opbevares tørt, f.eks. i et glas med tætsluttende låg.

Pr. spsk. (ca. 7 g):

Energi 130 kJ | Kulhydrat 5 g | Fedt 1 g | Fuldkorn ca. 4 g