Rustik tomatsuppe med bønner samt grøntsagsfritters

Af: Anne Hjernøe

Foto: Methmann Photography

En tomatsuppe med ekstra bid og smag – så den både nærer og mætter. Bag ekstra fritters til næste dags frokost.

Til en person

Det du skal bruge:

  • 50 g kalkunbacon
  • 1 stort løg
  • 1 porre
  • 1 dl kogte hvide bønner (evt. fra dåse)
  • 400 g hakkede, flåede tomater
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 3-4 store blade grønkål eller spidskål
  • friskkværnet sort peber samt evt. lidt salt

Topping

  • frisk bredbladet persille
  • lidt ekstra finthakket porre
  • 1 spsk skyr

Grøntsagsfritters:

  • (6 stk. – gem 4 til dagen efter)
  • 1 æg
  • 2 spsk mælk
  • 1,5 spsk kikærtemel
  • 1,5 dl revet squash
  • 1/2 finthakket porre
  • flagesalt og friskkværnet
  • sort peber
  • 1 spsk koldpresset jomfruolivenolie

Sådan gør du:

Skær baconen i tern og steg den sprød i en gryde. Hæld eventuelt overskydende fedt fra.

Skær løget i tern og porren i ringe og kom dem ned i gryden. Steg det med et par minutter, til det får farve. Tilsæt bønnerne og steg dem med i nogle minutter. Kom tomater og bouillon på og lad suppen koge i 7 minutter.

1 minut eller 2, inden du tager suppen af blusset, vender du finthakket kål i suppen og lader det koge med. Smag til med peber og evt. lidt salt, alt efter hvor salt din bouillon har gjort suppen.

Grøntsagsfritter:

Rør ægget sammen med mælk, kikærtemel, revet squash og finthakket porre i en skål. Tilsæt lidt salt og peber.

Varm en pande op med olie og steg 6 små pandekager af dejen ved middel varme, til de er gyldne og bløde med sprøde kanter.

Spis suppen med toppingen og et par grøntsagsfritters “on the side”.

Gem de sidste 4 fritter til næste dags frokost.

 

Fra bogen ‘Stærk, let og mæt’ af Anne Hjernøe.