Rustik tomatsuppe med bønner samt grøntsagsfritters

Af: Anne Hjernøe

Foto: Methmann Photography

En tomatsuppe med ekstra bid og smag – så den både nærer og mætter. Bag ekstra fritters til næste dags frokost.

Til en person

Det du skal bruge:

  • 50 g kalkunbacon
  • 1 stort løg
  • 1 porre
  • 1 dl kogte hvide bønner (evt. fra dåse)
  • 400 g hakkede, flåede tomater
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 3-4 store blade grønkål eller spidskål
  • friskkværnet sort peber samt evt. lidt salt

Topping

  • frisk bredbladet persille
  • lidt ekstra finthakket porre
  • 1 spsk skyr

Grøntsagsfritters:

  • (6 stk. – gem 4 til dagen efter)
  • 1 æg
  • 2 spsk mælk
  • 1,5 spsk kikærtemel
  • 1,5 dl revet squash
  • 1/2 finthakket porre
  • flagesalt og friskkværnet
  • sort peber
  • 1 spsk koldpresset jomfruolivenolie

Sådan gør du:

Skær baconen i tern og steg den sprød i en gryde. Hæld eventuelt overskydende fedt fra.

Skær løget i tern og porren i ringe og kom dem ned i gryden. Steg det med et par minutter, til det får farve. Tilsæt bønnerne og steg dem med i nogle minutter. Kom tomater og bouillon på og lad suppen koge i 7 minutter.

1 minut eller 2, inden du tager suppen af blusset, vender du finthakket kål i suppen og lader det koge med. Smag til med peber og evt. lidt salt, alt efter hvor salt din bouillon har gjort suppen.

Grøntsagsfritter:

Rør ægget sammen med mælk, kikærtemel, revet squash og finthakket porre i en skål. Tilsæt lidt salt og peber.

Varm en pande op med olie og steg 6 små pandekager af dejen ved middel varme, til de er gyldne og bløde med sprøde kanter.

Spis suppen med toppingen og et par grøntsagsfritters “on the side”.

Gem de sidste 4 fritter til næste dags frokost.

 

Fra bogen ‘Stærk, let og mæt’ af Anne Hjernøe.

Opskrifter

15. august 2019

Grøntsagsfritters med røget laks og råkost

Opskrift på let frokost, der både mætter og giver god næring....

vis mere

Lyt til podcast

8. august 2019

Rustik tomatsuppe med bønner samt grøntsagsfritters

En tomatsuppe med ekstra bid og smag – så den både nærer og mætter....

vis mere

Lyt til podcast

18. juli 2019

Krabbeomelet med strandmælde og fermenteret tomat

Du skal selv ud og finde indholdet, før du kan sætte tænderne i den...

vis mere

Lyt til podcast

11. juli 2019

Urtebuket med reduktion af krabbebisque i salatblade

Krabbebisque er både smagfuld og lækkert – og så kan du sagtens lave...

vis mere

Lyt til podcast

4. juli 2019

Østers med roseneddike, salturt og strandasters

Det kan sagtens ligne gourmetmad, når man samler mad i naturen. Især hvis...

vis mere

Lyt til podcast