En tomatsuppe med ekstra bid og smag – så den både nærer og mætter. Bag ekstra fritters til næste dags frokost.
Til en person
Topping
Grøntsagsfritters:
Skær baconen i tern og steg den sprød i en gryde. Hæld eventuelt overskydende fedt fra.
Skær løget i tern og porren i ringe og kom dem ned i gryden. Steg det med et par minutter, til det får farve. Tilsæt bønnerne og steg dem med i nogle minutter. Kom tomater og bouillon på og lad suppen koge i 7 minutter.
1 minut eller 2, inden du tager suppen af blusset, vender du finthakket kål i suppen og lader det koge med. Smag til med peber og evt. lidt salt, alt efter hvor salt din bouillon har gjort suppen.
Grøntsagsfritter:
Rør ægget sammen med mælk, kikærtemel, revet squash og finthakket porre i en skål. Tilsæt lidt salt og peber.
Varm en pande op med olie og steg 6 små pandekager af dejen ved middel varme, til de er gyldne og bløde med sprøde kanter.
Spis suppen med toppingen og et par grøntsagsfritters “on the side”.
Gem de sidste 4 fritter til næste dags frokost.
Fra bogen ‘Stærk, let og mæt’ af Anne Hjernøe.