Du skal bruge:
3 store rødbeder
1 lille skalotteløg
2 kviste frisk merian
2 spsk mørk balsamico
5 spsk ekstra jomfruolivenolie
Sådan gør du:
Skræl rødbederne, og skær dem millimetertyndt ud på mandolinjernet. Pil skalotteløget, og snit det i fine ringe. Pluk bladene fra merianstilkene, og hak dem fint. Pisk olivenolie og balsamico sammen i en lille skål, og bland sammen med estragonen og løgringene. Vend umiddelbart inden servering rødbederne med dressingen. Står salaten for længe, inden den bliver spist, vil rødbederne miste deres sprødhed.
Tip: Brug et mandolinjern – ellers bliver man aldrig færdig.
Det Gode Helbred
Kræftens Bekæmpelse har analyseret data fra en stor befolkningsundersøgelse med over 57.000 danskere, som man har fulgt gennem 20 år. I denne bog skrevet af forskningschef og overlæge Anne Tjønneland samt seniorforsker Anja Olsen, begge fra Kræftens Bekæmpelse, drages nogle konklusioner omkring sammenhængen mellem kræft og kosten. Desuden indeholder bogen lækre opskrifter udviklet af kokken Jens Jepson, der til daglig laver mad til Kræftens Bekæmpelses kantine. Bogen er udkommet på Politikens Forlag og koster 250 kroner i vejledende udsalg. |