Salat med Puy-linser og nye kartofler

Af: Anette Harbech Olesen, madforlivet.com

Foto: Sara Galbiati

Denne salat er mættende og virkelig lækker og fyldig i smagen. Du kan koge Du Puy-linser og kartofler dagen før, så er det hurtigt lige at blande salaten og servere den.

Til 4 personer

Det skal du bruge:

  • 100 g Du Puy linser
  • 200 g kartofler
  • 2 rødløg
  • 3-400 g blandede salater og kål
  • 1 citron
  • 1 bundt radiser
  • Blandede krydderurter

Dressing

  • 2 dl Acido yoghurt, fåreyoghurt eller mandelfløde
  • 1 spsk god mayonaise
  • 1 tsk Dijon-sennep
  • Saften fra ½ citron
  • 3 spsk hakkede, friske krydderurter
  • Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Skyl og kog Du Puy-linserne i 15 minutter.

Skræl kartoflerne og skær dem i små firkanter. Kog dem til de er møre. Lad både linser og kartofler køle af.

Pil løgene og skær dem i både. Lad bådene marinere i citronsaft i cirka ti minutter.

Skyl salaterne og dup dem tørre. Riv eller hak dem groft og bland dem med skivede radiser og rødløg, Du Puy-linser og kartofler. Smag til med salt og peber og pynt med hakkede krydderurter.

Fra bogen ‘Mad, mening & magiske øjeblikke – spis, sov og tænk dig sund’ af Anette Harbech Olesen.