Salater i Syltetøjsglas

Af Anette Harbech Olesen, madekspert, forfatter og blogger

Disse fantastiske salater kan tilberedes en dag, hvor du har god tid. Du kan forberede en salat i syltetøjsglas til flere af ugens dage, så har du sund og delikat frokost. Det hele handler om at pakke salaten i glas med tætsluttende låg og i fem lag. Ved at følge disse enkle instrukser kan du holde salaterne sprøde, velsmagende og indbydende i køleskabet i adskillige dage.

1.lag:

Vælg en dressing, en pesto, hummus eller en hjemmelavet mayonaise som grunddressing til din salat.

Hæld dressingen ned i glasset, så den danner bund. Dressingen nederst bevirker, at det andet lag af grønsager marineres lidt, hvilket øger smagsoplevelsen.

2.lag:

Dette lag er velegnet til alle former for lidt hårde grønsager samt bønner. Det kan være løg, gulerødder, porrer, forårsløg, strimler af selleri eller rødbede, peberfrugter, kikærter, bønner eller linser.

3.lag:

Flere grønsager som eksempelvis broccoli-buketter, ærter, tomater, svampe, spirer eller avocado, vendt i citron. Du kan også sagtens pifte salaten lidt op med for eksempel jordbær, blåbær, melon eller mango afhængig af smag og sæson.

4. lag:

Dette lag er velegnet til eksempelvis lidt hummus, en kyllingerest fra dagen før, lidt gedefeta eller mandler, afhængig af, om salaten skal være vegetarisk eller ej.

5. lag:

Det hele toppes med friskskyllet salat, spinat eller kål.

Opbevar salaterne på køl, og ryst eventuelt glasset før brug, hvis du spiser af glasset. Du kan også hælde det hele ud i en dyb tallerken, så dressingen fordeles over alle ingredienserne. Det er let, sundt og velsmagende.

 

Kilde: www.madforlivet.com