Bækkenbunden er ikke kun noget, kvinder bør gå op i. Faktisk kan rigtig mange mænd styrke potensen ved at styrke bækkenbunden. Ligeledes er testosteron ikke kun et kønshormon, mænd har glæde af.
Sex har faktisk en vigtig funktion hele livet igennem. I vores parforhold knytter det os tættere sammen, hvis vi formår at vedligeholde og udvikle et dejligt sexliv for begge parter – og rigtig mange, inklusive ældre, vil ikke undvære denne mulighed for at sætte lidt mere krydderi på tilværelsen og forholdet. Desværre giver rigtig mange også op over for sexlivet, hvis problemerne bliver for store.
For mænd er det primært problemer med manglende rejsning og udløsning, der fylder, mens kvinder døjer mest med lysten og smerter i forbindelse med samleje. Og selvom det kan ligne problemer i hver sin ende, så kan rigtig mange af løsningerne findes i samme område uanset køn: nemlig i bækkenbunden.
Urininkontinens (problemer med at holde tæt) er et problem for både mænd og kvinder, som ikke kun hæmmer sexlivet kraftigt, men som også er udtryk for, at bækkenbunden kunne trænge til lidt kærlig opmærksomhed. Men selvom du ikke oplever urininkontinens, kan du stadig godt have problemer med sexlivet, som kan linkes til bækkenbunden.
At få en rejsning, der kan holde, er en vigtig del af sexlivet for mænd – hvilket har gjort den lille blå Viagra-pille yderst populær. Hvis du er til en billigere løsning, der er helt bivirkningsfri, bør du i stedet træne bækkenbunden.
Forskning har vist, at simpel bækkenbundstræning har en fremragende effekt på potensproblemer. Hele 40 pct. af midaldrende mænd med meget alvorlige potensproblemer af mindst 5 års varighed kan få en helt normal erektion, og 34,5 pct. kan få forbedret erektionsevnen efter at have trænet med bækkenbundsøvelser.
For kvinders vedkommende kan afspænding og bevidsthed om bækkenbunden mindske eller fjerne smerter ved samleje. Har kvinden en for spændt bækkenbund, kan det være årsag til smerter i forbindelse med samleje. Hvis kvinden bevidst eller ubevidst spænder bækkenbunden ved samleje kan indtrængning blive yderst smertefuld. Ofte er det kun den ene side, der er overspændt, men forskellige øvelser kan træne og afspænde musklerne.
Selvom kvinden ikke oplever smerter i forbindelse med samleje, efter samleje eller orgasme, kan en veltrænet bækkenbund være en klar fordel for sexlivet. Ud over at urininkontinens kan undgås, gør bækkenbundsøvelser også sexlivet bedre.
For både mænd og kvinder spiller det mandlige kønshormon testosteron en stor rolle. Det dannes overvejende i vores forplantningsorganer – og mange vil opleve et fald i dannelsen af hormonet med alderen. Mangel kan faktisk medføre øget risiko for hjertekarsygdomme, svækkelse af musklerne og nedsat seksuel lyst.
Kvinder danner stigende mængder testosteron i puberteten og har den højeste produktion i begyndelsen af tyverne. Lysten til sex falder gennem tyverne, trediverne og fyrrerne. I overgangsalderen er mængden af testosteron ofte halveret. Derfor kan kvinder ligesom mænd have glæde af det mandlige kønshormon oppe i årene. Mange mænd over 50 år producerer også for lidt testosteron. En undersøgelse fra 2006 har konkluderet, at kvinder med hormonmangel, som fik testosterontilskud ved hjælp af et plaster eller gel på huden, fik stærkere knogler, større muskler og en mere stabil sexlyst – med en dosis på bare 6 pct. af den, man normalt giver mænd.
Kilder: Krop og Fysik, Naturli.dk
De fleste kan ikke finde bækkenbunden
Budskabet er enkelt nok: Knib! Men det er for mange slet ikke er så let. Mange mænd er ikke engang klar over, at de har en bækkenbund. Men de skal kunne det samme med bækkenbunden – deres udgangspunkt er bare bedre end kvinders, for mandens bækkenbund er stærkere og kraftigere end kvindens. At finde sin bækkenbund kan være svært for begge køn. Faktisk gør 68 pct. det forkert. Hos en specialuddannet fysioterapeut kan du lære at finde din bækkenbund ved hjælp at et måleapparat. Der findes forskellige remedier i handlen, der kan hjælpe dig med at blive klogere på, hvordan du bedst strammer musklerne, ligesom der findes både bøger og træningsprogrammer for bækkenbunden til begge køn. Se evt. mere og find øvelser på kropogfysik.dk |
Du er ikke god nok! Du er ikke køn nok, du er doven, du er en rappenskralde, du dur ikke!
Det er hårde udsagn, og ikke desto mindre er det mange af dem, der kværner rundt i hovedet på mange af os, når vi har vores mindre stolte øjeblikke. Og disse overbevisninger om vores egne begrænsninger, præger ikke kun vores energi og humør, men også vores forhold til andre mennesker. Det er svært at åbne sig op over for andre, når man helst ikke vil have, at de skal opdage, at man ikke er god nok.
Følelsen af ikke at slå til er dog ikke en vuggegave. Det er tillærte overbevisninger, som faktisk kan aflæres igen.
– Vi fødes som små unikke væsner, der er i fred, ro og balance med os selv. Når spædbørn får opfyldt deres basale behov, så er de tilfredse og klar til at være intime med hele verden! Du kan sammenligne spædbarnet med en sol. Og som barnet vokser og finder ud af, at mor ikke altid lige kommer med det samme, driver der en sky for solen. Barnet føler sig forladt og ensom. Når barnet har oplevet et svigt tilpas mange gange, bliver det til en overbevisning – en hæmmende overbevisning af f.eks. ikke at være god nok, siger Charlotte Krogh, ejer af CC Life Academy sammen med Christina Taabbel, der bl.a. uddanner coaches og terapeuter.
Uanset hvor dygtige forældre, vi har haft, så har vi oplevet forskellige svigt undervejs, der har sat disse hæmmende overbevisninger i hovedet på os. Nogle af os har selvfølgelig mere belastende materiale med i bagagen end andre, men fælles for alle os i Norden og især Danmark er, at vi er stødt på Janteloven undervejs. Gennem barndommen og ungdommen driver der således flere skyer for vores sol.
– Jo flere skyer i form af de hæmmende overbevisninger vi har, jo sværere har vi ved at være intime sammen med andre. Jo flere gange vi er blevet svigtet, jo mere bange er vi for at blive såret, siger Charlotte Krogh.
I og med at den største del af vores kommunikation med andre mennesker foregår ved hjælp af kropssprog, kan de hæmmende overbevisninger blive en ond cirkel. Når vi lytter til andre mennesker, tillægger vi kun deres ord 7 pct. af meningen, stemmeføringen betyder 38 pct., mens resten af kropssproget vejer for 55 pct. Og det er umådelig svært for de fleste at lyve med kroppen. Så selvom vi prøver at bilde resten af verden ind, at vi er åbne og fulde af selvtillid, virker det ikke, hvis vi selv er overbevist om det modsatte.
– Så hvis du sidder til en jobsamtale og med lille stemme siger, at du er et åbent menneske, mens du trækker dig baglæns og lægger armene overkors, så virker du ikke særlig overbevisende. Og du vil igen opleve, at resten af verden kan se, at du ikke er god nok. Du bliver altså hele tiden bekræftet i din hæmmende overbevisning, siger Charlotte Krogh.
Hvis du ikke føler, at du er værd at elske eller er god eller sød nok, så får folk omkring dig samme opfattelse og vil dermed bekræfte dig i den opfattelse. Derfor bygger vi forsvar op, som skal forhindre os i at blive såret – men som også forhindrer os i at blive intime.
Heldigvis er der håb for mange af os, for mens vi bruger barndommen og ungdommen på at samle på disse overbevisninger, begynder de fleste at rydde op i skyerne, når vi bliver voksne. Men opgaven kan være mere eller mindre overskuelig alt efter, hvor overskyet vores sol er blevet. Dog er denne healingproces nødvendig, hvis vi skal finde intimiteten og blive lykkelige.
– Ingen anden end dig selv kan gøre dig lykkelig. Hvis du f.eks. går rundt med en overbevisning om, at du er en, der ikke fortjener noget, så vil du fokusere på, at din mand f.eks. aldrig giver dig blomster og være skuffet over det. Hvis du i stedet kommer af med den overbevisning, så vil du ikke fokusere på, at du ‘aldrig får noget’, og være i stand til at blive glad og taknemmelig, når han så giver dig blomster, forklarer Charlotte Krogh.
Jo flere skyer, du kan pille fra din sol, jo mere vil du stråle og overbevise andre om, at du er værd at være tæt på. Men denne intimitet kommer som nævnt indefra. Du kan ofte se på din omgangskreds og din partner, hvilke områder du har behov for at arbejde med, for der er en årsag til, at du har følt dig tiltrukket af netop disse mennesker: De afspejler, hvad du føler dig tryg ved og er vant til, og dermed hvad du har med i bagagen fra din barndom.
– Derfor går det godt i nogle forhold og galt i andre. Alt, hvad vi ser i andre, er projektioner af os selv. Så det vi ser, er enten vores egne dårlige eller gode sider. Hvis vi kan forlige os med vores egne hæmmende overbevisninger og føle os trygge og værdsatte af os selv, så bliver vi ikke så påvirket af andres måde at være på.
– Kærlighed og intimitet er en daglig beslutning. Det skal næres hver dag. Kærlighed er dybest set det, vi alle hungrer efter. Men den skal passes og plejes – især til dig selv.
Arbejder med at få sole til at stråle
Charlotte Krogh og Christina Taabbel har arbejdet med personlig udvikling, ledelse, coaching og terapi de seneste 10 år. Med CC Life Academy har de skabt et unikt koncept, der uddanner coaches og terapeuter i samme ombæring. Deres mission er at få mennesker til at stråle, at finde deres eget værd og unikke muligheder, så de kan gå ud i verden og få endnu flere til at lyse. For som Charlotte Krogh siger: Jo bedre det går andre, jo bedre går det i verden. Se mere om CC Life Academy, kurser og overbevisninger på www.cclifeacademy.dk |