800-1000 g kyllingelår
Sesam
Marinade
1 dl tamari (glutenfri soja)
1 spsk sesamolie
2 spsk riseddike
2 fed knuste hvidløg
½-1 spsk revet ingefær
1 spsk sesam (+ ekstra til pynt)
1-2 tsk yaconsirup
Grøntsagsspaghetti
2 squash
2-3 gulerødder
Tilbehør
Koriander-myntepesto
Rør marinaden i en skål. Tag lidt af marinaden fra til grøntsagsspaghettien og hæld resten over kyllingelårene. Lad dem marinere i en skål i køleskabet i et par timer. Opvarm ovnen til 200 grader. Læg kyllingelårene i et smurt ildfast fad og drys eventuelt med lidt ekstra sesam. Steg lårene i den varme ovn i cirka 30 minutter og afslut med 4-5 minutter på grill.
Lav tynde strimler af squash og gulerødder med gulerodsskrælleren eller med din spiralizer. Overhæld dem kort med kogende vand og dræn øjeblikkeligt. Vend lidt af marinaden i grøntsagsspaghettien. Server kyllingelårene med grøntsagsspaghettien og koriander-myntepesto.
Tip:
Kyllingelår er populære i børnefamilien. Marinaden her kan dog sagtens bruges på andre udskæringer også.
Fra bogen ‘Mæt og slank med LCHF’ af Jane Faeber.