2-3 personer
Tænd bålet og lad det brænde til gløder. Læg de røde pebre i bålet, indtil de er sorte overalt og falder let sammen.
Sæt grillristen ca. 15 cm over gløderne. Skræl og skær rødløget i kvarter. Grill på skære-siderne, indtil de har taget godt med farve.
Læg cherrytomaterne i en sigte, dryp med olivenolie og drys med salt. Læg sigten direkte i gløderne og lad tomaterne få godt med farve. Ryst sigten undervejs.
Tag peberfrugterne ud af bålet og skrab alt det sorte af, fjern toppen og kernerne og læg dem i en pande sammen med løg og tomater. Sæt panden på bålet og tilsæt olivenolie, spidskommen og finthakket hvidløg. Lad det stege godt igennem et par minutter.
Tilsæt så tomatpureen, så det akkurat dækker grøntsagerne, krydr med salt og slå æggene ud. Lad retten boble over gløderne i 10-12 minutter, eller indtil æggehviden er sat, og blommen er flydende. Lad være med at røre i retten. Drys med finthakket persille og server rygende hed.
Fra bogen “Grøn Bålmad” af Nicolai og Eva Tram