Sådan har du måske ikke prøvet sild før, men med rugbrød og råkost er det en sund og nærende lækkerbisken.
4 personer
600 g kartofler
600 g sildefileter
1 fed hvidløg
1 løg
1 æg
1 dl persille
1⁄2 tsk. friske timianblade
1 tsk. salt
Lidt peber
Olie til stegning
16 skiver godt rugbrød
120 g friskost naturel light
Salatblade
1 stort rødløg i ringe
Råkostsalat:
1⁄4 hvidkålshoved
1 madæble
1 rødløg
1 bundt persille
Burgerbøffer: Sæt ovnen på 200 grader. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem helt møre i usaltet vand. Læg de sammenfoldede sildefileter på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 15 minutter. Tag skindet af sildefileterne, og del dem i mindre stykker.
Pil og riv hvidløg og løg, og kom det i en stor skål sammen med kartofler, sildefileter, æg, hakket persille, timian, salt og peber. Rør det godt sammen til en fars. Form sildefarsen til otte flade burgerbøffer, og steg dem på panden i lidt olie i cirka seks minutter på hver side ved middel varme.
Råkostsalat: Snit hvidkålen fint. Fjern kernehuset fra æblet, og skær æblet i små terninger. Pil løget, og skær også det i små terninger. Hak persillen groft, og bland det hele sammen.
Samling af burgerne: Smør alle rugbrødsskiverne med friskost, og læg de otte skiver på et fad. Fordel salatblade, silde-bøffer og rødløg på skiverne, og læg de andre otte brødskiver på som låg.
Servering: Server sildeburgerne sammen med råkosten.
Tip:
Du kan bruge en færdiglavet fiskefars til „bøfferne“. Sildefarsen kan også formes og spises som frikadeller. |
Fra kogebogen ‘Fisk er godt’ udgivet i samarbejde med Gigtforeningen.